Remdesivir, TESTUL DECISIV. ”Dacă nu funcționează, îl ÎNDEPĂRTĂM”. Rezultatul, gata în următoarele săptămâni

Rezultatele testelor preliminare cu Remdesivir vor veni în câteva săptămâni, iar cercetătorii vor afla în sfârşit dacă acest medicament împotriva COVID-19 este eficient sau este doar un placebo. 

"În următoarele săptămâni, vom face analizele şi vom şti dacă remdesivir este mai bun sau nu decât placebo", a declarat dr. Andre Kalil, unul dintre cercetătorii principali ai acestui proiect, pentru CNN. 

Remdesivir a fost testat iniţial de compania Gilead Sciences ca tratament potenţial pentru Ebola, însă a arătat că ar putea influenţa şi răspândirea noului coronavirus în organism. Însă rămâne de văzut dacă noul medicament este eficient împotriva COVID-19. 

Noul studiu, sponsorizat de Institutul Naţional de Sănătate din SUA, este bazat pe testarea unor pacienţi cu remdesivir şi compararea rezultatelor cu cei care doar cred că au primit remdesivir. Astfel, se va vedea dacă remdesivirul are sau nu efect. Potrivit dr. Kalil, numărul celor înscrişi la testele clinice a depăşit ţinta iniţială de 572 persoane. 

Testele au început la Centrul Medical al Universităţii Nebraska, însă a fost extins în peste 70 de locuri din toată lumea, inclusiv Coreea de Sud sau Germania. 

"Vrem să vedem ceva ce contează cu adevărat, ceva ce schimbă evoluţia bolii în aceşti pacienţi. Ideea nu e doar să se simtă un pic mai bine, ci să se vindece. Dacă medicamentul funcţionează, perfect. Dacă nu funcţionează, îl putem îndepărta din testele clinice şi putem încerca alte terapii", a mai declarat dr. Kalil. 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel