Remdesivir, răsturnare de situație. Document publicat DIN GREŞEALĂ de OMS

Primele teste din China cu Remdesivir împotriva COVID-19 au eşuat, lucru care a dus la o scădere rapidă a acţiunilor pe bursă ale producătorului Gilead. 

Acţiunile Gilead au scăzut cu 6 la sută după un articol publicat de Financial Times, conform căruia tratamentul cu Remdesivir pe pacienţii din China nu a îmbunătăţit starea acestora şi nici nu a redus prezenţa patogenului în sânge. 

Gilead contestă rezultatele 

Compania Gilead Sciences, care produce Remdesivirul, spune că rezultate din China sunt neconcludente, conform Reuters. 

"Rezultatele nu sunt concludente, deşi datele arată că tratamentul rapid cu Remdesivir, în primele stadii ale bolii, ajută la îmbunătăţirea stării pacienţilor", a transmis compania. 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că un document draft furnizat de autorii studiului din China a fost postat din greşeală pe site şi că a fost dat jos imediat ce s-a aflat de această greşeală. Manuscrisul va fi revizuit. Gilead testează antiviralul în mai multe teste clinice şi rezultatele unui studiu în care sunt implicaţi 400 de pacienţi spitalizaţi cu infecţii severe din cauza noului coronavirus vor apărea la finalul acestei luni. 

Cercetătorii din China au testat eficienţa Remdesivirului pe 237 de pacienţi. Antiviralul a fost administrat în cazul a 158 dintre pacienţi, iar progresul bolii a fost comparat cu ceilalţi 79. Potrivit Financial Times, dintre cei 158 de pacienţi cărora li s-a inoculat medicamentul, 18 au dezvoltat efecte secundare. 

Interesul pentru medicamentul realizat de Gilead a crescut, deoarece nu există niciun tratament aprobat încă şi nici un vaccin pentru COVID-19, iar medicii sunt disperaţi să folosească orice medicament care ar putea opri răspândirea bolii.

Săptămâna trecută, însă, o campanie de testare pentru Remdesivir în China, destinată pacienţilor cu forme uşoare, a fost suspendată din cauza lipsei de pacienţi eligibili. Medicamentul a mai fost testat ca variantă de tratament pentru Ebola, dar nici atunci nu a avut succes. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel