Un medicament asemănător Remdesivir, de pe piața neagră din China, tratează pisicile cu coronavirus de doi ani

Activiştii din sănătate le cer cercetătorilor de la Gilead Sciences, compania care a dezvoltat Remdesivir, să studieze o substanţă dintr-un vaccin pentru pisici ca tratament pentru COVID-19. 

Substanţa, numită GS-441524, este legată chimic de Remdesivir, unul dintre puţinele antivirale care s-au dovedit utile în tratarea COVID-19. GS-441524 a atras atenţia şi pentru că este extrem de promiţătoare în tratarea altui tip de coronavirus, peritonita infecţioasă felină. Pentru că la un moment dat s-a crezut că poate fi fatal pentru pisici, medicamentul a ajuns pe piaţa neagră. 

"Este trist şi previzibil că Big Pharma răspunde unei pandemii globale prin încercare de a aduce pe piaţă doar medicamentele care îi maximizează profiturile. Ceea ce este alarmant este faptul că cercetătorii federali şi administraţia Trump par să fie parteneri cu cei de la Gilead în luarea unor decizii care par să fie contrare politicilor de sănătate publică", a declarat dr. Michael Abrams, unul dintre cercetătorii care au semnat o scrisoare trimisă celor de la Gilead, potrivit The Guardian

Gilead s-a specializat în tratamente antivirale, şi şi-a atras multe critici în trecut pentru politicile legate de preţuri. Un tratament pentru hepatita C, spre exemplu, costă 1000 de dolari per pastilă şi 84.000 de dolari pentru tratamentul complet în SUA. Iar medicamentul care poate reduce riscul de transmitere al HIV, Truvada, costă 20.000 de dolari pe an. 

Remdesivir, iniţial tratament pentru Ebola 

 

Singurul motiv pentru care Remdesivir era disponibil pentru utilizare a fost dorinţa celor de la Gilead de a-l fabrica pentru a trata Ebola. Deşi testele au eşuat, remdesivir "avea un anumit profil de siguranţă", au afirmat cercetătorii de la Institutul Naţional de Sănătate al SUA. "Ăsta este motorul care îi face pe cei de la Gilead să meargă înainte. Ştiu că remdesivir este asul din mâneca lor şi că dacă îşi duc resursele spre un alt compus, ar putea să eşueze. Până ar fi gata, s-ar putea ca nimănui să nu îi mai pese", a explicat Derek Lowe, autorul unui blog despre noile medicamente. 

De ce Remdesivir şi nu GS-441524

 

"Remdesivir s-a dovedit mai eficient şi am considerat, astfel, că e un candidat mai bun pentru a trata COVID-19. Am progresat foarte repede cu testele clinice pentru remdesivir, lucru foarte important având în vedere urgenţa pandemiei", a declarat un purtător de cuvânt al Gilead. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel