Relaxare măsuri 15 mai. Informație DCNews, confirmată de Marcel Vela

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Marcel Vela, ministrul de Interne, a confirmat, în această seară, o informație publicată de DCNews.

Marcel Vela a confirmat informaţia în emisiunea "Subiectiv", prezentată de Răzvan Dumitrescu, la Antena 3.

Răzvan Dumitrescu: Există o ştire care circulă pe surse, în DCNews. Pe scurt, cei de la DCNews spun că noile reguli care se vor aplica din 15 mai vor fi publicate în cursul zilei de mâine şi supuse dezbaterii publice. Confirmaţi acest lucru?

Marcel Vela: Confirm că s-ar putea chiar din această seară. Am putea avea, pe site, măsurile care se propun a fi luate pentru că noi dorim să vedem şi feedback-ul şi tot ceea ce ţine de percepţia populaţiei, percepţia epidemiologilor, analiza infecţioniştilor, reacţia instituţiilor, astfel încât să putem, până săptămâna viitoare, când intrăm în starea de alertă, să armonizăm şi să structurăm o formă finală care să fie structurată astfel încât să găsim cele mai bune soluţii pentru a salva vieţi şi a susţine sănătatea populaţiei.

Vezi și: Măsuri de relaxare din 15 mai. Planul pregătit de Guvern - surse

Răzvan Dumitrescu: În continuare, cei de la DCNews spun că spaţiile aglomerate, precum terasele, bisericiile, poate chiar mall-urile, se vor deschide o lună mai târziu, în 15 iunie. Este corectă informaţia?

Marcel Vela: Noi ce propunem acum este structura pentru propunerile ce vor fi implementate începând cu 15 mai. Nu vom discuta, să spunem, ce se va întâmpla în 15 iunie, în acest format, într-o chestiune concretă pentru că totul depinde de evaluările medicale şi evaluările de statistică a cazurilor şi a evoluţiei epidemiologice de peste două săptămâni, când ar urma o a doua etapă.

Apoi, evident, în două săptămâni, putem evalua dacă a fost bine implementată etapa respectivă, dacă au fost respectate măsurile, cazuistica este într-un platou descendent sau în orice caz nu este o explozie de cazuri. În această ipoteză, este prea devreme să vorbim despre ce facem în 15 iunie, ca o realitate cotidiană. Putem discuta, în principiu, că ne dorim acest lucru, dar nu putem spune că aşa va fi. Depinde de fiecare dintre noi dacă vom respecta regulile şi vom fi responsabili.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel