RELAXARE 15 mai. Chirieac: 'E o falsă așteptare'. Dilema pe care o au marile state ale lumii

În mai puțin de două săptămâni, pe data de 15 mai, România ar trebui să relaxeze măsurile impuse ca urmare a pandemiei de COVID-19.

În condițiile în care specialiștii au atras atenția că România încă nu a atins vârful epidemiei, analistul politic Bogdan Chirieac a explicat ce va însemna această relaxare care va veni din data de 15 mai.

„Nu ne putem aștepta la mare lucru. E o falsă așteptare a publicului că începând cu 15 mai ne reluăm viața de dinainte. În niciun caz! Începând cu 15 mai, vom conviețui și cu COVID-19 și cu o mare criză economică.

Măsurile care au fost anunțate în România sunt cunoscute, doar că lumea nu vrea să le în seamă: se va putea circula fără declarație în interiorul localității, probabil că se vor deschide parcurile dar cu excepția locurilor de joacă, barurile și restaurantele rămân închise, dar vor continua livrarea la domiciliu.

Probabil că magazinele mici vor fi deschise spre sfârșitul lunii, dar în niciun caz mall-urile. Cam la acest lucru trebuie să ne așteptăm”, a precizat Bogdan Chirieac, la România TV.

Analistul politic a explicat că mersul la muncă este permis și acum, în condițiile în care oamenii au unde să muncească. Totodată, el a subliniat o mare dilemă pe care o au toate marile state ale lumii.

„Mersul la muncă este permis și acum, dar totul e să ai ce să muncești. Oamenii au rămas fără locuri de muncă când s-au închis saloanele de înfrumusețare, barurile, restaurantele, hotelurile, etc.

Dar am văzut că marile companii de automobile și-au reluat activitatea. Este această dilemă pe care o au toate marile state ale lumii: boală sau moarte de foame”, a conchis Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel