REGISTRU cu cei care REFUZĂ vaccinarea, disponibil pentru statele europene

Spania ține un registru cu persoanele care refuză să se vaccineze anti COVID-19. Nu este public, dar se află la dispoziția statelor europene. 

Ministrul spaniol al Sănătăţii, Salvador Illa, într-un interviu acordat postului de televiziune La Sexta, a dezvăluit că, deși vaccinarea anti SARS-CoV-2 nu este obligatorie în Spania, va exista un registru cu cei care nu se vaccinează: Ceea ce vom face va fi un registru care, în plus, va fi accesibil altor ţări europene. În acel registru vor fi persoane cărora li s-a propus (vaccinarea), dar care pur şi simplu au refuzat. Ministrul Salvador Illa a asigurat că acest registru nu va fi făcut public şi va fi elaborat cu cel mai mare respect pentru protecţia datelor.

Spania a început duminică vaccinarea



Declaraţia sa survine la o săptămână după publicarea unui studiu al Centrului de investigaţii sociologice, un institut de sondare al guvernului de la Madrid, care a relevat o scădere spectaculoasă a procentului spaniolilor reticenţi faţă de vaccinare, de la 47% în noiembrie la 28% în decembrie, în timp ce procentul celor care sunt de acord să se vaccineze a crescut de la 36,8% la 40,5%, conform Agerpres. 

Spania, una dintre ţările europene cele mai greu lovite de pandemie, cu peste 50.000 de decese conform datelor oficiale, a început duminică vaccinarea cu vaccinul produs de Pfizer-BioNTech. Guvernul de la Madrid şi-a stabilit ca ţintă vaccinarea a circa 2,5 milioane de persoane - din categoriile prioritare sau cele mai vulnerabile - până la sfârşitul lunii februarie şi să ajungă până în vară la 15-20 de milioane de persoane vaccinate, dintr-o populaţie totală de circa 47 de milioane de locuitori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel