REGISTRU cu cei care REFUZĂ vaccinarea, disponibil pentru statele europene

Spania ține un registru cu persoanele care refuză să se vaccineze anti COVID-19. Nu este public, dar se află la dispoziția statelor europene. 

Ministrul spaniol al Sănătăţii, Salvador Illa, într-un interviu acordat postului de televiziune La Sexta, a dezvăluit că, deși vaccinarea anti SARS-CoV-2 nu este obligatorie în Spania, va exista un registru cu cei care nu se vaccinează: Ceea ce vom face va fi un registru care, în plus, va fi accesibil altor ţări europene. În acel registru vor fi persoane cărora li s-a propus (vaccinarea), dar care pur şi simplu au refuzat. Ministrul Salvador Illa a asigurat că acest registru nu va fi făcut public şi va fi elaborat cu cel mai mare respect pentru protecţia datelor.

Spania a început duminică vaccinarea



Declaraţia sa survine la o săptămână după publicarea unui studiu al Centrului de investigaţii sociologice, un institut de sondare al guvernului de la Madrid, care a relevat o scădere spectaculoasă a procentului spaniolilor reticenţi faţă de vaccinare, de la 47% în noiembrie la 28% în decembrie, în timp ce procentul celor care sunt de acord să se vaccineze a crescut de la 36,8% la 40,5%, conform Agerpres. 

Spania, una dintre ţările europene cele mai greu lovite de pandemie, cu peste 50.000 de decese conform datelor oficiale, a început duminică vaccinarea cu vaccinul produs de Pfizer-BioNTech. Guvernul de la Madrid şi-a stabilit ca ţintă vaccinarea a circa 2,5 milioane de persoane - din categoriile prioritare sau cele mai vulnerabile - până la sfârşitul lunii februarie şi să ajungă până în vară la 15-20 de milioane de persoane vaccinate, dintr-o populaţie totală de circa 47 de milioane de locuitori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel