Regele Juan Carlos: Dacă nu abdicam ACUM, trebuia s-o fac peste doi ani

Regele Spaniei, Juan Carlos, a abdicat
Regele Spaniei, Juan Carlos, a abdicat

Juan Carlos, Regele Spaniei, a abdicat la început acestei săptămâni, lăsându-i locul fiului său, Prințul Felipe. Juan Carlos a spus că dacă nu ar fi abdicat acum, ar fi mai putut face acest gest abia peste doi ani, iar starea de sănătate nu îi permitea.

Juan Carlos, Regele Spaniei. Cel care a fost Regele Spaniei s-a gândit că, dacă nu ar fi abdicat la momentul în care și-a anunțat decizia, ar fi trebuit să aștepte încă doi ani, să treacă anul electoral 2015, cu alegeri regionale în primăvară și generale în ultimele luni ale anului, informează joi cotidianul El Mundo.

VEZI ȘI: Ceaușescu l-a ajutat pe Juan Carlos să devină REGE al Spaniei


Juan Carlos, Regele Spaniei. Era un lucru necesar — spun aproape toate persoanele care au legături de prietenie cu Regele Juan Carlos. Pentru aceștia, anunțul abdicării făcut de monarh a fost, de fapt, o surpriză relativă. Apropiații regelui, consultați de cotidianul El Mundo, susțin că acesta, de altfel extrem de exigent cu privire la stabilitatea instituției monarhice, se gândea de multă vreme la abdicare.

Juan Carlos, Regele Spaniei. Regelui i-ar fi plăcut să împlinească 40 de ani de domnie, însă calendarul nu îi permitea acest lucru. Aniversarea ar fi avut loc pe 22 noiembrie 2015 (a fost proclamat rege în 1975), o dată ce ar fi coincis aproape exact cu următorul scrutin legislativ general. În plus, una dintre dorințele cele mai arzătoare ale monarhului era să ia decizii extrem de importante — cum a fost cea a abdicării — de pe poziții consolidate, de la înălțime, și nu în convalescență (pe fondul numeroaselor operații suferite în ultimii ani), scrie Agerpres.

Juan Carlos, Regele Spaniei. Regele Juan Carlos este calm, răsuflând ușurat pentru că i-a făcut loc fiului său și i-a încredințat lui sarcina de a demonstra să se află la înălțimea a tot ceea ce se așteaptă de la el, viitorul Rege Felipe al VI-lea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel