Referendum. Mitropolitul Teofan: Ne merităm soarta

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Înalt Prea Sfinţitul Teofan, şi-a exprimat temerea faţă de o posibilă invalidare a referendumului pentru redefinirea familiei, ca urmare a absenteismului la vot.

ÎPS Teofan a declarat pentru Agerpres că invalidarea referendumului va fi 'o lecţie' şi un semnal că 'ne-am îndepărtat de valorile părinţilor noştri'.

'Dacă nu merg oamenii într-un număr suficient, înseamnă că ne merităm soarta, înseamnă că nu ne-am făcut îndeajuns, şi ca biserică, şi ca naţiune, datoria pentru slujire în raport cu acest pământ, ne-am îndepărtat de valorile părinţilor noştri şi suntem chemaţi spre a ne trezi, spre a acţiona cu mai multă fermitate în raport cu viaţa noastră proprie şi cu valorile pe care ar trebui să le apărăm. Acest eveniment va fi o lecţie. Este o lecţie!', a afirmat ÎPS Teofan.

Înaltul prelat a făcut un apel la credincioşi să meargă la vot, pentru 'a-şi mărturisi credinţa' şi 'pentru a primi ce este bun şi a îndepărta ce este rău'.

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a oficiat, duminică, alături de episcopul de Bălţi, Prea Sfinţitul Antonie, slujba de sfinţire a Bisericii Adormirea Maicii Domnului din satul Buzeni- comuna Băluşeni din judeţul Botoşani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel