EXCLUSIV  Referendum familie tradițională. Sondaj exploziv: peste 60.000 de voturi

Referendum
Referendum

”Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?” este întrebarea la care cetățenii României vor răspunde în 6 și 7 octombrie 2018. 

Forma adoptată de Parlament prevede înlocuirea sintagmei ”între soți” cu ”între un bărbat și o femeie”: 

”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.”

Românii urmează să-și exprime opinia în 6 și 7 octombrie, punând ștampila pe ”DA” sau ”NU”. 

S-a ajuns la acest referendum în baza unei inițiative cetățenești semnată de 3 milioane de oameni. Acum, referendumul pentru redefinirea familiei în sensul menționat mai sus este un subiect delicat. În vreme ce unii încurajează boicotul, alții încurajează votul pentru familia tradițională. 

DCNews a realizat un sondaj. L-am demarat luni, 24 septembrie. S-a întâmplat ceva total neașteptat: un număr impresionant de voturi. Peste 60.000 de oameni au votat în aproximativ 30 de ore. Este o mobilizare extraordinară care arată că acest subiect contează pentru societate, dar o și împarte. 

31.340 de oameni au votat că sunt de acord cu organizarea acestui referendum, adică 48,74% din voturi. ”Nu” au bifat 51,26% din cititorii DCNews, respectiv 32.955 de voturi. 

(w670)

Facem precizările următoare: publicul DCNews.ro este reprezentat de publicul educat, cu acces la Internet. În general, acesta este publicul care-și manifestă intenția de boicot. Pe lângă aceștia, sunt și cetățeni care nu au acces la Internet, dar se uită la televizor și merg la vot. 

Oricum ar fi, indicația e că va fi cvorum, fiind un subiect de mare interes. Este clar că va fi un segment care-l va boicota, cum este clar că la numărul celor care susțin că e bună organizarea lui se adaugă și publicul care nu a votat în sondaj, care nu e publicul DCNews, dar merge la referendum. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel