EXCLUSIV  Referendum familie tradițională. Sondaj exploziv: peste 60.000 de voturi

Referendum
Referendum

”Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?” este întrebarea la care cetățenii României vor răspunde în 6 și 7 octombrie 2018. 

Forma adoptată de Parlament prevede înlocuirea sintagmei ”între soți” cu ”între un bărbat și o femeie”: 

”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.”

Românii urmează să-și exprime opinia în 6 și 7 octombrie, punând ștampila pe ”DA” sau ”NU”. 

S-a ajuns la acest referendum în baza unei inițiative cetățenești semnată de 3 milioane de oameni. Acum, referendumul pentru redefinirea familiei în sensul menționat mai sus este un subiect delicat. În vreme ce unii încurajează boicotul, alții încurajează votul pentru familia tradițională. 

DCNews a realizat un sondaj. L-am demarat luni, 24 septembrie. S-a întâmplat ceva total neașteptat: un număr impresionant de voturi. Peste 60.000 de oameni au votat în aproximativ 30 de ore. Este o mobilizare extraordinară care arată că acest subiect contează pentru societate, dar o și împarte. 

31.340 de oameni au votat că sunt de acord cu organizarea acestui referendum, adică 48,74% din voturi. ”Nu” au bifat 51,26% din cititorii DCNews, respectiv 32.955 de voturi. 

(w670)

Facem precizările următoare: publicul DCNews.ro este reprezentat de publicul educat, cu acces la Internet. În general, acesta este publicul care-și manifestă intenția de boicot. Pe lângă aceștia, sunt și cetățeni care nu au acces la Internet, dar se uită la televizor și merg la vot. 

Oricum ar fi, indicația e că va fi cvorum, fiind un subiect de mare interes. Este clar că va fi un segment care-l va boicota, cum este clar că la numărul celor care susțin că e bună organizarea lui se adaugă și publicul care nu a votat în sondaj, care nu e publicul DCNews, dar merge la referendum. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel