EXCLUSIV  Referendum familie. Ciutacu, întrebarea zilei. Are legătură cu PSD

Bogdan Cotigă / 04 oct 2018 / 19:04 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Jurnalistul Victor Ciutacu a explicat, pentru DC News, care sunt motivele pentru care nu este decis să meargă la referendumul pentru familie, dar și ce opțiune de vot va avea în cazul în care se va prezenta la urne. 

Realizatorul de la România TV ne-a spus că, deși demersul este unul legitim, se întreabă de ce s-a pus în practică fix după Comitetul Executiv Național al PSD de la Neptun.

"Demersul în sine nu mi se pare extrem de arzător. Nu văd un pericol imediat, dar în sine este normal. Nu știu dacă era oportun acum. Nu pricep de ce un demers a stat trei ani în sertarele Parlamentului, că au strâns semnăturile din 2015. De ce nu a fost o urgență trei ani de zile și a devenit o urgență după CEx-ul de la Neptun? Nu demersul în sine este problema. Este de înțeles și de acceptat, mai ales că este posibil ca într-o noapte să fie schimbat Codul Civil, iar dacă ai în Constituție trecută asta... este mai greu de schimbat", ne-a spus jurnalustul.

Motivele pentru "Da" 

"Nu știu în clipa asta dacă voi merge sau nu. Daca merg, voi vota da. Rămâne de văzut dacă în weekend mă voi urni din casă. Motivul este că familia are și un rol social. Ea se compune natural dintr-un bărbat și o femeie. Așa se fac copii. Asta e singura metodă de perpetuare a speciei", a explicat Ciutacu.

Campania: agresivă și proastă

Jurnalistul ne-a explicat și care este motivul pentru care oscilează în a se prezenta la referendum.

"Pe de altă parte, problema mare a celor două tabere este că au fiecare o propagandă extrem de agresivă și de proastă. Ăia cu boicotul sunt doar cu "să vă cereți scuze că ne persecutați și că o să ne deportați în Siberia", iar aia de la Coaliția pentru Familie cred că totul li se cuvine și cu foarte mici excepții sunt foarte obraznici, dominatori și nu au un discurs convingător. Mult mai argumentați au fost reprezentanții bisericii pe care i-au scos în ultima perioadă la TV și că nu au mai ieșit ultrașii homofobi", adăugat jurnalistul.  


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26