Recoltări coronavirus, în costume de grădinărit: Nu suntem instruiți. Vâlcu: Ba sunteți! Cum ați lucrat până acum?

Sursa foto: Antena 3
Sursa foto: Antena 3

Cristi Aldescu, lider sindical Ambulanta Gorj, a reclamat faptul că persoanele care lucrează pe ambulanță nu sunt echipate cu costume special, ci cu unele pentru grădinărit, în contextul răspândirii coronavirus. Val Vâlcu a intervenit. Cum i-a răspuns jurnalistul.

Discuția a avut loc în emisiunea "Ediție Specială", prezentată de Cătălina Porumbel, la Antena 3.

Cristi Aldescu: Noi v-am prezentat nişte costume pe care le avem în dotare, combinezoanele alea albe cu care trebuie să mergem la recoltări. Nu sunt conforme. Sunt pentru grădinari, zugravi, instalatori. De acord, mergem, dar nu vrem să periclităm situaţia echipajelor pentru că automat dacă nu folosim o protecţie bună pentru echipaje... Am discutat cu directorul medical de la noi şi mi-a spus că acestea sunt costumele pe care le avem şi că DSP are alte costume şi, dacă mergem la recoltări, ne dau costumele lor. Din păcate, şi DSP are aceleaşi costume.

Val Vâlcu: Domnule Aldescu, ştiţi cum se transmite coronavirusul, de ce trebuie să vă feriţi? Că în esenţă vorbim de nişte picături de scuipat. Ce costum vă trebuie? Ce au aceste costume? Vreţi un costum biohazard care e pentru Ebola. Este foarte bun costumul ăsta. Ce vă trebuie mai mult? Aveţi mască.

Cristi Aldescu: În primul rând, noi, angajaţii serviciului de Ambulanţă Gorj, nu am fost instruiţi, să ştim ce să facem. Când nu ești instruit, normal, se creează panică.

Val Vâlcu: Ba sunteţi instruit. Sunt măsurile de protecţie universală. Cum nu sunteţi instruit? Păi, până acum cum aţi lucrat, dacă nu sunteţi instruit să vă feriţi de o viroză?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel