Realitatea vs. bilanț. Ce spune Arafat despre numărul infectărilor

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Șeful DSU, Raed Arafat, a făcut noi declarații privind situația epidemiologică din România.

Raed Arafat a declarat luni seară, la TVR1, că „cifrele sunt aproape de 1000. Faptul că este cu 10 mai puțin sau cu 10 în plus... Acest lucru nu spune că suntem pe un tren descrescător. Trebuie să vedem acest lucru pe o durată de câteva zile, să fie o scădere sau măcar un platou. Nu înseamnă că putem să stăm liniștiți, să ne relaxăm, să nu mai respectăm măsurile”. 

Șeful DSU a precizat că „trebuie să fim foarte precauți”. 

Raed Arafat a mai spus că „într-adevăr, sunt mai puține cazuri pozitive, dar și testele sunt mai puține. Din acest punct de vedere, trebuie să rămânem precauți, să respectăm regulile și să nu ascultăm mesajele care sunt menite să pună populația în confuzie”. 

De asemenea, Raed Arafat a subliniat faptul că foarte multe țări iau măsuri asemănătoare cu cele luate de autoritățile române.

Bilanț Covid-19 luni, 3 august  

Astăzi, GCS a anunțat că, în urma testelor efectuate la nivel național, au fost înregistrate 823 de cazuri noi Covid-19. Totodată, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 302 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În ultimele 24 de ore, au fost efectuare 8.045 de teste, 5.646 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 2.399 la cerere. În total, în România au fost prelucrate 1.248.318 de teste.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel