EXCLUSIV  Război Trump - OMS. Dr. Alexandru Rafila: Am un RĂSPUNS!

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Prof. dr. Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a vorbit despre conflictul dintre OMS şi preşedintele SUA, Donald Trump, în cadrul unui interviu exclusiv pentru DC NEWS. 

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat că ar putea tăia finanţarea OMS şi a acuzat organizaţia că a încercat să acopere greşelile Chinei la începutul pandemiei de coronavirus. 

Prof.dr. Alexandru Rafila a făcut un comentariu pe tema acestui "război" al declaraţiilor. 

"Eu aici am un răspuns foarte diplomatic. Susţin punctul de vedere al secretarului general al ONU pentru că OMS este practic una dintre componentele ONU, una dintre cele mai vizibile şi mai importante, apropo de impactul asupra siguranţei omului şi sănătăţii sociale. Nu vreau să intru în discuţii legate de motivul deciziei, dar indiferent de acesta, în momentul unei crize majore cum este cea de faţă, în care OMS are rolul conducător şi trebuie să coordoneze intervenţia statelor, nu trebuie să afectezi credibilitatea şi puterea de intervenţie a OMS. Nu pot decât să susţin poziţia secretarului general ONU că lucrurile astea trebuie discutate şi dacă există suspiciuni, ele trebuie reglementate. Cred că se pot lua decizii în consecinţă, dar nu acum, când avem o problemă globală pe care trebuie să o soluţionăm.", a declarat Alexandru Rafila la DC NEWS. 

Mai multe în VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel