Urmărește emisiunea live


Război politic în Spania, din cauza noilor măsuri în războiul cu COVID-19. Acuzații dure

Incertitudine în Spania, generată de lipsa informării populației chiar înainte de intrarea în vigoare a decretului ce instituia noi măsuri. 

Secretarul general al Partidului Popular, Teodoro García-Egea, a acuzat, duminică, că Guvernul a așteptat până-n ultimul moment pentru a publica încetarea activităților neesențiale în Buletinul Oficial de Stat, cum este la noi Monitorul Oficial. Înainte cu o oră de intrarea sa în vigoare, decretul nu era publicat. A fost publicat cu câteva minute înainte de 12 noaptea, duminică, conform abc.es. 

Teodoro García-Egea a acuzat pe Twitter că, cu o oră înainte de intrarea în vigoare a decretului, nici angajații, nici angajatorii nu aveau informații oficiale despre ce trebuie să facă. 

Președintele Ciudadanos, Inés Arrimadas, a intervenit pe același subiect, subliniind că nu se poate improviza sau genera incertitudine. Mesajul transmis a fost că ”Guvernul încă n-a publicat o normă clară pentru milioane de familii, care intră în vigoare în mai puțin de două ore”. 

Mesajele de critică au curs și din Congresul Deputaților, din partea purtătorului de cuvânt al formațiunii portocalii, care a spus că ”mulți oameni nu știu dacă trebuie să muncească mâine - n.r. astăzi. Cu așa ceva nu se poate improviza, nici semăna incertitudine. Spaniolii merită garanții și liniște”.

Ministrul Apărării, Margarita Robles, a asigurat astăzi că Guvernul a acordat un răgaz pentru ca unele activități să nu se oprească brusc. Despre întârzierea publicării, ministrul justifică prin faptul că e o chestiune fără precedent. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel