Rata șomajului a explodat. Cel mai ridicat nivel din ultimii 70 de ani

Foarte mulți oameni au intrat în şomaj, în ultimele 7 zile, iar șocul pandemiei de coronavirus a fost exacerbat de prăbuşirea cotaţiilor la petrol.

Rata şomajului din Norvegia a crescut de peste patru ori în numai două săptămâni la 10,4%, într-un scenariu ce pare destinat să se repete în mai multe ţări de pe glob din cauza şocului economic cauzat de pandemia de coronavirus, transmite Financial Times.

Numărul şomerilor din Norvegia a sărit de la 65.000, în data de 10 martie, la 291.000, marţi, 24 martie. Norvegia este cel mai mare producător de petrol din Europa, iar prăbuşirea preţurilor internaţionale la ţiţei a contribuit la creşterea şomajului. Rata şomajului s-a dublat efectiv în fiecare din ultimele două săptămâni cu 142.000 noi şomeri în doar ultimele şapte zile, scrie Mediafax.

Coroana norvegiană s-a prăbuşit 

Aceasta este cea mai ridicată rată a şomajului în Norvegia de la al doilea război mondial", a spus Sigrun Vageng, directorul departamentului pentru muncă şi ajutor social la administraţia omonimă din Norvegia. Coroana norvegiană s-a prăbuşit în ultimele două săptămâni la minime istorice în raport cu dolarul american şi moneda euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel