Rată infectare, modalitate de calcul schimbată. Berbeceanu: Nu afectează Bucureștiul

Prefectul Traian Berbeceanu a vorbit despre actele normative care ar reglementa funcționarea teatrelor și a restaurantelor.

Traian Berbeceanu, prefectul Municipiului București, a făcut declarații de presă privitoare la actele normative care ar reglementa funcționarea teatrelor, dar și a restaurantelor:

„În actele normative au fost introduse și focarele, așa cum am mai spus, această modalitate de calcul ar putea să afecteze în mod mai evident localitățile mici, nu Bucureștiul. Acesta are o populație foarte mare și rata de infectare, la nivelul zilei de ieri, a fost 2,40 fără focare, 2,42 cu focare. Diferența e nesemnificativă.

În mod evident, actele normative aflate în vigoare la acest moment ne indică faptul că la o rată de peste 3 la mie se intră în scenariu roșu și se vor închide în interior activitățile care, la acest moment, sunt relaxate. De asemenea, este o dinamică permanentă în ceea ce privește scenariul în care funcționează unitățile de învățământ. Spre exemplu, tot ieri, o grădiniță și o școală au fost trecute în online, iar altele au depășit cele 14 zile și au revenit la învățământul față în față“, a precizat Traian Berbeceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel