RATĂ INFECTARE București. Arafat: SE SCHIMBĂ formula

Secretarul de stat Raed Arafat a făcut noi declarații, miercuri, la Palatul Victoria.

Şeful DSU, Raed Arafat, a anunţat că toate referințele pe incidența cazurilor Covid vor fi făcute în baza cifrelor de la Evidența Populației, din momentul în care hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă este publicată în Monitorul Oficial.

„Mai e un aspect pe care vreau să îl subliniez şi pe care îl prevede hotărârea de Guvern - referinţa va fi la cifrele din Evidenţa Populaţiei. De acum, toate referinţele pe incidenţă vor fi făcute în baza cifrelor de la Evidenţa Populaţiei, cifre care se actualizează săptămânal.

Deci, asta înseamnă că Centrele judeţene de conducere şi coordonare a intervenţiei, Centrul naţional, în fiecare zi, vor calcula incidenţa pe ultima cifră care o au de la Evidenţa Populaţiei. Dacă cifra trece de 3 la mie - prevede hotărârea de Guvern şi hotărârea CNSU că în maxim 48 de ore Prefectura sau Comitetul judeţean sau Comitetul municipiului Bucureşti constată cifra respectivă şi intră toate măsurile automat. Toate măsurile care sunt luate prin hotărârea CNSU sau hotărârea de Guvern devin aplicabile”, a declarat Raed Arafat, miercuri.

„Sunt măsurile stabilite - în momentul în care s-a intrat pe cifra respectivă, în 48 de ore Comitetul municipal sau judeţean constată şi absolut toate măsurile care sunt prevăzute intră în vigoare. (...) De când se publică hotărârea referinţele vor reveni clar pe partea de Evidenţa Populaţiei, ea va fi singura referinţă şi focarele, cert, dacă cineva nu le-a exclus, o să înceapă să le excludă obligatoriu şi aici vorbim de centrele rezidenţiale, spitale, în mod deosebit, ca să nu intre în calculul general al ratei”, a mai spus Arafat la conferința de presă, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel