80% dintre românii care trăiesc în Italia s-au vaccinat

Foto: Griffin Wooldridge - Pexels
Foto: Griffin Wooldridge - Pexels

Rata de vaccinare a românilor care trăiesc în Italia este similară cu cea a populației din această țară și a depășit 80%, a anunțat joi CNCAV.

"Astăzi s-a derulat, în sistem de videoconferință, o întâlnire de lucru privind organizarea campaniilor de vaccinare din Romania și Italia. La întâlnire au participat colonel dr. Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, ambasadorul Italiei la București, Excelența Sa domnul Alfredo Maria Durante Mangoni și coordonatorul campaniei de vaccinare din țara parteneră, general locotenent Figliuolo.

În deschiderea întâlniri, președintele CNCAV a prezentat modalitatea de organizare a campaniei de vaccinare, inclusiv din punct de vedere logistic, medical și al comunicării informațiilor de interes către publicul larg. Schimbul de informații și bune practici a evidențiat faptul că pentru creșterea ratei de acoperire vaccinală este nevoie de solidaritate și implicare activă din partea întregii societăți, cu precădere a reprezentanților autorităților centrale și locale, în egală măsură cu implicarea și responsabilizarea fiecărui cetățean.

Totodată, prezentarea cât mai clară a datelor epidemiologice, științifice și a beneficiilor vaccinării, raportate la reducerea numărului de infectări, spitalizări și decese cauzate de COVID-19, au fost principale repere care au contribuit la creșterea încrederii populației italiene în actul medical și susținerea ritmului de vaccinare.

Rata de vaccinare în rândul comunităților românilor din Italia este similară cu cea a populației din această țară și atinge, la acest moment, un procent de peste 80% cu ambele doze. Apreciem în mod deosebit deschiderea la colaborare din partea Ambasadei Italiei la București și profesionalismul echipei statului partener în derularea campaniei de vaccinare, precum și modelul de bune practici oferite. Ne exprimăm întreaga recunoștință și toată disponibilitatea pentru dezvoltarea acestei colaborări, în beneficiul siguranței și sănătății publice", se transmite într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook Ro Vaccinare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel