Rata de infectare în București a ajuns la 6,64. DSP mai are 24 de ore, timp în care poate convoca ședința prin care se impun restricții

Rata de infectare continuă să crească în București. 

Rata de infectare în Capitală este în continuă creștere și joi a ajuns la de 6,64 la mia de locuitori. În București vor fi introduse restricții de noapte, scrie Mediafax.

Miercuri, rata de infectare în București a trecut de pragul de 6 la mie și a ajuns la 6,33 la mie. Joi, creșterea a continuat și autoritățile au anunțat că rata a urcat până la 6,64.

Noi restricții urmează să se aplice în Capitală 

Conform regulilor, când incidența ajunge la 6 la mie, intră în vigoare noi restricții.

Persoanele nevaccinate circulă în weekend doar de la ora 5.00 până la ora 20.00, cu anumite excepții. Persoanele vaccinate de cel puțin 10 zile pot circula fără restricții.

Magazinele se închid la ora 18.00. Restaurantele și cafenelele la interior, precum și terasele sunt închise, fiind permisă doar livrarea la domiciliu. Sălile de fitness și bazinele de înot se închid, iar petrecerile de la nunți și botezuri se interzic.

Măsurile vor fi impuse în urma unei ședințe a Comitetului pentru Situații de Urgență care ar putea avea loc joi seara sau vineri.

Ședință DSP, obligatorie în 48 de ore din momentul în care incidența sare de 6 la mie

Mariana Ţipişcă, subprefectul Capitalei, a anunţat, miercuri, la Digi24 că şedinţa pentru noile restricţii va avea loc în maximum 48 de ore şi că va fi convocată doar după propunerea DSP. Conform acesteia, persoanele vaccinate nu ar avea voie să intre nici ele în restaurante sau cafenele, dar vor avea voie să iasă în afara locuinţei şi în afara localităţii. În acest sens, premierul Florin Cîțu a anunțat o modificare. Vezi aici

Ce restricții sunt impuse peste 6 la mie

Iată ce presupune ultima Hotărâre de Guvern privind restricţiile care se aplică la o rată de incidenţă de peste 6 la mia de locuitori. 

Art.1 - (1) Se propune interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 20,00-5,00, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, cu următoarele excepții. 

Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel