Rata de incidenţă COVID-19 în Bucureşti continuă să scadă

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile pentru Bucureşti este, astăzi, de 30,15 cazuri la mia de locuitori

Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile pentru Bucureşti este, astăzi, de 30,15 cazuri la mia de locuitori, conform Direcţiei de Sănătate Publică.

Valoarea este în scădere, după ce în ziua precedentă a fost înregistrată o incidenţă de 31,42.

Rata de incidenţă COVID-19 a crescut accentuat de la începutul acestui an în Capitală.

La 1 ianuarie era de 0,72 cazuri la mia de locuitori, iar pe 13 februarie a ajuns la un record - 38,10, dată de la care a început să scadă constant. 

VEZI ȘI: GCS bilanț, Covid-19. 22 februarie 2022 - date pentru România

Scade numărul infectărilor cu noul coronavirus în România

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 22 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 14.775 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate  215 decese, dintre care 8 anterioare intervalului de referință. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Austria relaxează restricţiile anti-Covid privind accesul pe teritoriul său

Austria relaxează reglementările privind accesul pe teritoriul său, după două luni de restricţii anti-Covid.

Austria relaxează începând de marţi reglementările privind accesul pe teritoriul său, după două luni de restricţii asociate pandemiei de coronavirus, informează DPA, citat de Agerpres.

Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 şi persoanele care au trecut prin boală, precum şi cele care deţin un test COVID-19 cu rezultat negativ vor putea să intre în Austria începând de marţi. În ultimele două luni, persoanele nevaccinate împotriva noului coronavirus nu aveau permisiunea de a pătrunde pe teritoriul austriac.

Pentru industria turismului, este important ca ţara să poată primi un număr cât mai mare de turişti pentru restul sezonului de iarnă, cei mai mulţi urmând să vină probabil din Germania. Începând din 5 martie, aproape toate restricţiile asociate noului coronavirus vor fi anulate în Austria.

Doar purtarea măştii sanitare FFP2 va rămâne obligatorie în anumite spaţii publice

O excepţie o reprezintă însă oraşul Viena, unde autorităţile locale doresc să menţină pentru moment o parte dintre restricţii, de exemplu în domeniul gastronomiei, prin restricţionarea accesului pentru publicul general - doar persoanele care prezintă dovada vaccinării anti-COVID-19 sau a trecerii prin boală putând să intre în restaurante.

Rata de incidenţă pe şapte zile, care era până recent de 2.200 de cazuri la 100.000 de locuitori, a început să prezinte o tendinţă de scădere în Austria. Situaţia din spitalele austriece, mai ales în secţiile de terapie intensivă, este stabilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel