EXCLUSIV  Răsturnare de situație cu căsătoriile în starea de urgență

dragoste
dragoste

Ce faci dacă vrei să te căsătorești în stare de urgență? Se poate ține cununia civilă în această perioadă?

Dacă la București, sunt primării care au decis să oficieze cununii civile, în plan local lucrurile stau diferit. Am vorbit cu Ionuț Apostu, viceprimar al Buzăului, pentru a afla care este situația despre această chestiune. Ne-a spus că acolo nu se mai oficiază cununii civile în stare de urgență. Oamenii au sunat să amâne marele eveniment din viața lor.

Întrebat câte cununii civile se făceau anul trecut comparativ cu aceeași perioadă din 2020, Ionuț Apostu a declarat pentru DC News că numărul era redus. ”Noi oficiam în weekend cam 5-7 cununii civile, iar în iunie erau cam 20-25 în fiecare sâmbătă”, ne-a zis viceprimarul. 

”Oamenii care erau programați la cununie civilă în perioada stării de urgență ne-au sunat să reprogrameze. Le-au amânat pentru a doua parte a anului”, a mai spus Ionuț Apostu.

Conform tradiției, luna aceasta nu erau foarte multe programări, fiind Postul Paștelui. Sunt și alte primării, printre care Oradea, unde nu se mai fac cununii civile în perioada stării de urgență.

În schimb, în București, de exemplu la Primăria Sector 1 și Sector 5, astfel de evenimente sunt organizate în continuare. Chiar joi a avut loc o astfel de ceremonie la Sectorul 1. Vorbim despre cuplurile care, în ciuda pandemiei şi a restricţiilor impuse prin ordonanţe militare, care limitează la opt numărul persoanelor care pot participa la ceremonii, decid să se căsătorească. Un exemplu vine de la Sectorul 1.

Iată ce a scris primarul Dan Tudorache pe Facebook:

"Căsătorie la primărie, în pandemie. Un cuplu a decis să spună astăzi DA, în ciuda faptului că la acest eveniment important am participat doar opt persoane. Distanțarea socială și regulile și-au spus cuvântul. Au lipsit familiile, prietenii, iar martorii au venit cu măști și mănuși, pe care le-au abandonat doar în timpul scurtei ceremonii din sala de consiliu.

Însă a fost frumos: atmosfera caldă, emoțiile firești la un asemenea eveniment și multă bucurie. Și speranța că în curând #totulvafibine. Mai ales că urmează și nunta. Căsătorie, în vremea pandemiei. Casă de Piatră, oameni buni!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel