Răspândirea COVID-19 poate fi oprită. Supercomputer, prim pas CRUCIAL în găsirea unui vaccin

Noul coronavirus vine cu o provocare nemaiîntâlnită până acum pentru oamenii de ştiinţă. Acesta se răspândeşte rapid în toată lumea şi infectează pe oricine, indiferent de vârstă, sex sau etnie. 

Astfel, cercetătorii sunt forţaţi să lucreze rapid pentru găsirea unei soluţii de stopare a răspândirii, dar şi pentru descoperirea unui vaccin. Aici intră în scenă supercomputerul SUMMIT, de la IBM. Echipat cu inteligenţă artificială, SUMMIT a rulat mii de simulări pentru a analiza ce compuşi chimici ar putea avea efect în ceea ce priveşte oprirea răspândirii virusului. 

Astfel, supercomputerul a identificat 77 de astfel de compuşi, acesta fiind considerat un prim pas promiţător în drumul spre sintetizarea unui vaccin eficient, scrie CNN. 

Următorul pas

Deşi are o capacitate imensă, SUMMIT nu poate, de unul singur, să găsească un vaccin. Supercomputerul IBM a găsit compuşii chimici necesari, iar acum totul depinde de cercetătorii care trebuie să facă studii şi experimente pentru a vedea care sunt formulele cele mai bune. 

"Rezultatele noastre nu înseamnă că am găsit tratamentul sau leacul pentru coronavirus. Dar ar putea fi punctul de plecare pentru studii şi cercetări viitoare, care vor fi extrem de necesare pentru găsirea unui vaccin eficient", a declarat Jeremy Smith, directorul Centrului Laborator pentru Biofizică Moleculară de la Universitatea din Tennessee. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel