Raportări COVID-19. Berbeceanu, noi precizări după relaxarea măsurilor. Cum comentează declaraţia lui Voiculescu

Traian Berbeceanu
Traian Berbeceanu

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a comentat decizia relaxării măsurilor restrictive. El a subliniat că această hotărâre a fost luată conform legii şi nu poate spune dacă rata de incidenţă este sau nu reală.

Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, a explicat că relaxarea măsurilor s-a adoptat conform legii, având în vedere că de trei zile rata de incidentă privind infectările COVID-19 a fost sub trei la mia de locuitori.

„Astăzi incidenţa de infectare a fost 2,52, deci sub 3 la mie. Este a treia zi consecutiv în care avem un indice mic, astfel că, potrivit reglementărilor legale în vigoare am fost nevoiţi să convocăm Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă şi să adoptăm o hotârâre prin care anumite măsuri restrictive au fost un pic relaxate.

Este vorba de operatorii din Horeca, care pot să funcţioneze, barurile, cafenelele, restaurantele, pot să funcţioneze pe interior cu respectarea măsurilor sanitare şi a normelor legale la o capacitate de 30% în intervalul orar 06:00 – 21:00. De asemenea, este vorba şi despre sălile de spectacole, teatrele, cinematografele care pot să funcţioneze la o capacitate de 30%”, a spus, la Antena 3, Traian Berbeceanu.

Întrebat cum comentează declaraţia ministrului Sănătăţii care contestă raportările COVID-19, Traian Berbeceanu a spus: „Nu aş vrea să intru într-o polemică pe subiectul acesta.

Cifrele oficiale sunt comunicate de DSP şi INSP care sunt structuri din subordinea Ministerului Sănătăţii. Noi trebuie să punem în aplicare prevederile actelor normative, să ţinem cont de ordinele comune ale miniştrilor, de metodologiile stabilite inclusiv la nivelul Ministerului Sănătăţii. Atunci când acestea vor fi schimbate, inclusiv actele normative ne vom supune acelor acte normative care vor fi în vigoare în acel moment. Cred că este în interesul nostru comun să respectâm măsurile pe care le-am stabilit", a conchis Traian Berbeceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel