Raport INSP - evoluția pandemiei în România. Chirieac: Moment cumplit!

Potrivit unui raport al unor experţi INSP, care lucrează la elaborarea unui soft care să arate evoluţia pandemiei în România, după prima săptămână din septembrie, ne-am putea confrunta cu 2830 de cazuri pe zi, informează Antena 3.  Ce spune analistul politic Bogdan Chirieac.

"Ce se întâmplă dacă INSP-ul acesta are dreptate şi avem aproape 3000 de cazuri zilnic, pe 10 septembrie? Ce se întâmplă cu începerea şcolilor? Ce se întâmplă cu alegerile locale? Putem trece şapte milioane de oameni - cât votează de obicei la locale - prin secţiile de votare, în 12 ore? Cu ce riscuri? Fiindcă institutul ne arată că, în cazul acesta, secţiile ATI vor fi depăşite. Dacă calculăm faptul că 5% sunt cazuri grave, din 3000 de cazuri, asta înseamnă 150 de oameni pe zi. Nu face faţă ATI-ul. Ce decizie politică se ia în acest caz?", a spus analistul politic Bogdan Chirieac.

"Moment cumplit. Este o catastrofă planetară"

"Mi se pare că trecem printr-un moment cumplit. Este o catastrofă planetară. Vorbim de peste 20 de milioane de infectări şi unii au mult peste jumătate de milion de decese şi eu cred că politicul poate lua orice decizie în această situaţie. Faptul că ai programat alegeri, ai început campanie - şi alte state europene au făcut acelaşi lucru...  Întrebarea mea este: cu asemenea prognoză, este raţional să vorbim despre alegerile din 27 septembrie?", este problema ridicată de analistul politic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel