Raluca Turcan, SUPĂRATĂ pe sporuri: Toată lumea are, demnitarii nu. Să-mi arătați pe cineva care nu are

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a vorbit despre scandalul sporurilor. 

Vezi și: Raluca Turcan, SUPĂRATĂ pe sporuri: Toată lumea are, demnitarii nu. Să-mi arătați pe cineva care nu are

"Nu vreau să fim ipocriți. Peste tot, în sectorul public, s-au dat sporuri. Cu excepția demnitarilor care nu au sporuri, în rest toată lumea are sporuri în România. Vă rog să-mi arătați o categorie profesională care nu are sporuri și înseamnă că nu am văzut eu suficient. Așa a fost creată legea salarizării. A fost creată să fie unitară și după un articol de lege apar în șapte care dezvoltă excepții și s-au creat tot felul de artificii în funcție de cât de influente au fost unele categorii socio-profesionale, astfel încât salariile la stat să fie completate cu sporuri.

Trebuie să încheiem cu ipocrizia legată de sporurile inventate doar pentru a majora salariile. Politica noastră în materie de salarizare în domeniul public pleacă de la o mai bună ierarhizare pe grila de salarizare pentru categoriile socio-profesionale, iar sporurile să se acorde nu mai mult de 20% din nivelul salariului de bază. Adică dacă iei salariul X, orice spor ai primi tu, să nu depășească mai mult de 20% din salariul de bază", a declarat Raluca Turcan, în direct la B1 TV.

Sporurile să rămână în două cazuri

"Sporurile să rămână strict pe 2 dimensiuni. Una a categoriei în condiții de muncă extremă și unele motivaționale. În felul acesta vom putea ajunge să avem o lege a salarizării unitare.", a mai spus ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel