Rafila: Sunt tulburat de numărul mare de decese de azi, 442. Cel mai mare număr într-o singură zi, cu o singură cauză, în ultimii zeci de ani

Foto: Facebook Alexandru Rafila
Foto: Facebook Alexandru Rafila

Medicul Alexandru Rafila a vorbit despre bilanțul de astăzi privind infectările cu Sars-Cov-2.

Alexandru Rafila susține că dacă cei cu forme ușoare de Covid-19 ar avea posibilitatea să-și administreze acasă tratamentul, spitalele nu ar mai fi pline de pacienți cu coronavirus. "Sunt tulburat de numărul mare de decese de azi, 442.", spus medicul despre bilanțul de astăzi.

„Din punct de vedere epidemiologic, suntem în criză pentru că nu s-a făcut nimic pentru prevenire timp de 4-5 luni. Sunt tulburat de numărul mare de decese de azi, 442. Cred că e cel mai mare număr de decese, într-o singură zi, cu o singură cauză, înregistrat în ultimii zeci de ani. Se întâmplă zilnic și noi ne întrebăm ce să facem. Nu facem nimic pentru a încuraja tratamentul ambulatoriu al pacienților Covid. Ar trebui medicație antivirală, dar ea se găsește doar în spital, deci acestea vor fi mereu aglomerate.

Pacienții se duc la spital pentru că nu au de unde să-și cumpere medicament. Trebuie făcute analize, iar transferul în spital să se facă doar când și dacă e nevoie. Așteptăm ca lucrurile să se întâmple. Trebuie să existe măsuri care să țină în echilibru lucrurile. E nevoie și de accesul altor pacienți, cu alte patologii. Nu s-au achiziționat medicamente Covid-19, fie s-au achiziționat mult prea târziu. Existau antivirale, ele se pot administra ambulatoriu, dar ajungem la situația în care medicii de familie dau antibiotice, iar medicația antivirală se află doar în spitale.”, a declarat Alexandru Rafila, scrie Realitatea.net.

Bilanț coronavirus 12 octombrie 2021. RECORD după record. Val de morți: Au decedat și două tinere nevaccinate

În intervalul 11.10.2021 (10:00) – 12.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 442 de decese (226 bărbați și 216 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

Dintre cele 442 decese, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă 20-29 ani, 4 la categoria de vârstă 30-39 ani, 20 la categoria de vârstă 40-49 ani, 34 la categoria de vârstă 50-59 ani, 112 la categoria de vârstă 60-69 ani, 139 la categoria de vârstă 70-79 ani și 131 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Cele două decese de la categoria de vârstă  20-29 ani, sunt două femeie, una din județul Caraș-Severin, cealaltă din Județul Prahova, ambele în vârstă de 26 de ani, nevaccinate și fără comorbidități. Vezi AICI mai mult despre bilanțul de astăzi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel