Rafila, săgeți către Vlad Voiculescu: Asistăm la o aparentă reducere a numărului de cazuri!

Alexandru Rafila
Alexandru Rafila

Alexandru Rafila susține că asistăm „la o aparentă reducere” a numărului de cazuri COVID-19.

„Nu sunt ghicitor să știu ce se va întâmpla exact în următoarea perioadă, pentru că nu plec de la niște premise asupra cărora să fiu sigur. Discutăm de faptul că în România circulă de mai mult timp această tulpină. Asistăm, însă, la o aparentă reducere a numărului de cazuri și, evident, dacă se iau decizii de relaxare, se ține cont de acest număr de cazuri aparent redus. Impactul potențial al tulpinii nu a fost constatat până în momentul de față. Eu cred că putem să facem aprecieri pentru perioada următoare dacă am avea o radiografie fidelă a actualei situații. Nu avem, în mod evident”, a spus Alexandru Rafila, vineri după-amiază, la Antena 3. 

„Ministrul Sănătății nu înțeleg de ce le pune la îndoială (n.r. datele cu privire la evoluția coronavirusului). Dânsul are toate pârghiile pentru a nu le mai pune la îndoială și mai ales să nu ne mai pună pe noi la îndoială în ceea ce privește aceste date. Dânsul e ministrul Sănătății totuși, coordonează întreaga activitate legată de testare și cred că deja era suficient timp de la instalarea noului Guvern ca aceste lucruri să devină funcționale.

Nu vă spun acum din punct de vedere politic, vă spun din punct de vedere profesional.

Această lamentare, dacă doriți, nu are niciun fel de legătură cu realitatea, pentru că realitatea e următoarea: dânsul are pârghiile necesare să organizeze în așa fel activitatea încât să putem, în două săptămâni cel mult, să avem o radiografie fidelă a situației epidemiologice din țară”, a mai spus Alexandru Rafila. 

VEZI ȘI: Raed Arafat, după ce s-a decis relaxarea în Capitală: Măsura poate fi inversată și ÎNCHIS TOTUL DIN NOU!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel