Rafila, precizare importantă despre a treia doză a vaccinului COVID-19

Alexandru Rafila  Foto: Crișan Andreescu
Alexandru Rafila Foto: Crișan Andreescu

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, susține că festivismul legat de performanțele campaniei descurajează oamenii care cred că am intrat în normalitate. De asemenea, Rafila a vorbit și despre a treia doză a vaccinului anti-COVID-19.

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, consideră că festivismul nu ajută campania de vaccinare și susține că în mediul rural trebuie realizat un parteneriat cu autoritățile locale. Reprezentantul României la OMS mai arată că modul în care decurge campania de vaccinare este foarte important în condițiile în care, la toamnă, ar putea să apară un nou val COVID-19.

„Eu de la început am zis că nu trebuie să facem pariuri pe cifre și termene, trebuia să păstrăm cadența vaccinărilor... În mediul rural trebuie insistat și găsit parteneriatul cu autoritățile locale, tot acest festivism legat de performanțele campaniei descurajează oamenii care cred că am intrat în normal. Chiar dacă vom avea acoperire vaccinală la toamnă de 30-40% s-ar putea să asistăm la un val, care sper eu să fie mic, dar nu putem exclude nici un scenariu, nu trebuie să excludem mutațiile”, a spus Alexandru Rafila, luni, 24 mai, la Digi 24.

Alexandru Rafila a vorbit și despre a treia doză a vaccinului anti-COVID-19.

„Comisarul pentru sănătate, într-un răspuns pentru Parlament, a spus că în prezent nu există nicio recomandare pentru a treia doză, nu se exclude necesitatea pe viitor”, a precizat Alexandru Rafila.

230 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore

Până luni, în România, au fost confirmate 1.075.773 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 1.033.984 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 230 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2.

Până luni, 29.977 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

De duminică, de la ora 10.00, până luni, la ora 10.00, au fost raportate 36 de decese, dintre care 15 la bărbați și 21 la femei. Este vorba despre pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Dolj, Harghita, Hunedoara, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Teleorman și Tulcea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel