Rafila: Nu am amenințat cu demisia dacă nu se adoptă certificatul verde

Rafila: Autorizaţiile pentru Molnupiravir şi Paxlovid, emise. Un antiviral ar putea fi disponibil la finele lunii
Rafila: Autorizaţiile pentru Molnupiravir şi Paxlovid, emise. Un antiviral ar putea fi disponibil la finele lunii

Ministrul Alexandru Rafila a spus că nu a adus în discuție demisia sa în cazul în care nu trece legea certificatului verde.

După ce s-a vehiculat pe surse că își va da demisia dacă nu se adoptă rapid certificatul verde, ministrul Sănătății a declarat că nu se pune problema de așa ceva. „Nu am anunțat absolut pe nimeni chestiunea asta”, a declarat ministrul Rafila. Totuși, social-democratul a adăugat că „dacă nu trece certificatul verde, avem cu toții o problemă”, făcând referire la valul cinci al epidemiei de Covid-19 care va lovi țara noastră la începutul anului viitor. „Certificatul verde trebuie să treacă, pentru că trebuie să avem la dispoziţie un instrument, dacă, cumva, apare un val pandemic. Dacă nu apare un val pandemic, atunci avem doar un cadru legal”, a mai spus el.

Rafila a vorbit la începutul zilei și despre certificatul verde

„Oamenii sunt incitaţi, nu sunt informaţi absolut deloc şi ei au protestat împotriva a ceva despre care cred că nu aveau prea multe informaţii. Eu cred că trebuie să fim echilibraţi, dar trebuie să fim şi responsabili pentru sănătatea publică. (...) Ideea este următoarea: decizia va fi politică. Trebuie să ajungem la un consens din partea coaliţiei. Atât eu, ca ministru al Sănătăţii şi ca profesionist în sănătate, ca şi colegi mei din PSD, sprijin această iniţiativă. Rămâne ca ceilalţi parteneri ai noştri din coaliţie să accepte această soluţie sau să o îmbunătăţească, dar trebuie să găsim o soluţie, astfel încât noi să fim pregătiţi înainte de valul pandemic”, a afirmat Alexandru Rafila, în Parlamentul României, transmite Agerpres.

Ministrul Sănătăţii a vorbit despre valul 5 al pandemiei de coronavirus

Valul 5 al pandemiei va dura mai mult de o lună și jumătate, a declarat, marți, la Parlament, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. El avertizează că riscul cel mai mare va fi în februarie și martie. Întrebat dacă el consideră că valul 5 va dura atât cât va fi în vigoare certificatul verde intern, respectiv o lunăp și jumătate, ministrul Alexandru Rafila a spus că va dura mai mult.

„Eu cred că va dura mai mult de o lună și jumătate, probabil că va dura cel puțin două luni”, a declarat ministrul Sănătății. Potrivit lui Rafila, lunile de risc vor fi februarie și martie. „Văzând ce se întâmplă și în alte țări, nu știm cât va dura (valul 5 - n.r.), dar vedem cum evoluează lucrurile, cred că lunile de risc maxim sunt februarie și martie”, a mai spus Rafila.

Ministrul a mai spus că vaccinarea cu o doză va permite obținerea certificatului verde intern, potrivit proiectului de lege, dar el va deveni definitiv în momentul în care se face și a doua doză. Altfel, cei care nu vor face a doua doză în intervalul recomandat, pentru Pfizer între 21 și 42 de zile, certificatul își pierde valabilitatea, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel