Rafila: Medicii de familie trebuie incluşi în sistemul de testare

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Profesorul Alexandru Rafila, parlamentar PSD, a declarat că medicii de familie ar trebui incluşi în sistemul de testare a populaţiei. 

"Cred că s-a ajuns la o limită a capacităţii de tratare Covid în condiţii spitaliceşti şi totuşi nu ştim ce se întâmplă cu pandemia din ţara noastră pentru că nu există niciun fel de plan legat de creşterea accesibilităţii la testare. Am auzit despre un proiect legat de testarea în farmacii, care presupune anumite organizări, investiţii din partea farmaciilor, rămâne de văzut câte dintre ele vor dori să se înscrie în acest program, dar nu înţelegem de ce medicii de familie nu sunt integraţi rapid în acest sistem.

Ei trebuie să primească teste gratuite din partea Guvernului şi, în mod evident, pot să selecteze cu mare uşurinţă toţi pacienţii simptomatici, toţi contacţii persoanelor care au fost deja infectate, astfel încât să poată să ajute autorităţile de sănătate publică în identificare focarelor, uşurarea anchetelor epidemiologice", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, profesorul Rafila. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel