Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Rafila, LECȚII pentru Educație. Experiment la nivel MONDIAL: "Esențială. ÎNCEARCĂ să aducă date"

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Medicul Alexandru Rafila a vorbit despre reînceperea școlii, în contextul pandemiei de COVID-19, în exclusivitate pentru DC NEWS și DC MEDICAL. 

"De curând a avut loc o teleconferință cu miniștrii Sănătății din cele 53 de state ale regiunii, referitoare la problematica redeschiderii școlilor, care preocupă în egală măsură și OMS și încearcă să aducă date legate de experiențe, de recomandări la nivelul regiunii, încât să existe o anumită coordonare între state, pentru că se consideră că redeschiderea școlilor este o activitate esențială care nu ține doar de transmiterea unor cunoștințe copiilor, ci și de sănătatea lor psiho-socială. Adică sănătatea mentală, modul în care ei se vor integra în societate, iar lucrul ăsta se realizează atunci când școala se poate desfășura în condiții aproape de normal.

Reînceperea școlii este o activitatea foarte importantă, iar școala online trebuie să reprezinte un element de complementaritate, nu care să înlocuiască desfășurarea în condiții normale a școlii. Adică temporar, pentru anumite intervale de timp, generate să spunem de apariția unor cazuri într-o școală sau de o situație epidemiologică particulară într-o localitate, dar nu trebuie plecat de la premisa că școala trebuie să se desfășoare de acum încolo în mediul virtual, pentru că interacțiunea copiilor, între ei, cu cadrele didactice, este extrem de importantă în definirea personalității lor", a declarat Alexandru Rafila, în exclusivitate pentru DC NEWS și DC MEDICAL. 

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel