Rafila, la Ora Guvernului: Val de nemulțumire în populație. GCS, grupul de "confuzie strategică". VIDEO

Sursă foto: Facebook Alexandru Rafila
Sursă foto: Facebook Alexandru Rafila

Alexandru Rafila, deputat PSD și reprezentat al României la OMS, a declarat că scandalul morților COVID a creat un val de nemulțumire în rândul populației. Asta în contextul în care gestionarea cu succes a pandemiei depinde tocmai de nivelul de încredere a poulației.

Deputatul PSD Alexandru Rafila a afirmat, luni, că punerea la îndoială în repetate rânduri a cifrelor referitoare la testare, la numărul de pacienţi, registrele privind persoanele vaccinate, decese, prin declaraţii contradictorii şi cifre eronate din partea autorităţilor, au creat un val de nemulţumire în rândul populaţiei, menţionând că ministrul Sănătăţii a prezentat câteva "date neconcludente" abia în 13 mai.

"Gestionarea cu succes a pandemiei de COVID-19 depinde de încrederea populaţiei în autorităţile publice şi în personalul medical. Dacă în cazul personalului medical este evidentă încrederea populaţiei în profesionalismul arătat în cele 14 luni ale pandemiei, nu acelaşi lucru se poate spune despre autorităţile publice. Punerea la îndoială în repetate rânduri a cifrelor referitoare la testare, la numărul de pacienţi, registrele privind persoanele vaccinate prin declaraţii contradictorii şi cifre eronate, au creat un val de nemulţumire în rândul populaţiei", a afirmat deputatul PSD, la dezbaterea Ora Guvernului, la care participă ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, transmite Agerpres.

 

GCS, grupul de "confuzie strategică"

Rafila a mai spus că Grupul de comunicare strategică s-a dovedit grupul de "confuzie strategică". El a menţionat că PSD a solicitat constituirea unei comisii parlamentare care să investigheze situaţia fără precedent, să audieze reprezentanţii instituţiilor responsabile şi să facă publice concluziile, dar actuala majoritate parlamentară s-a opus.

"Propunerea PSD de recâştigare a încrederii publice prin investigarea de către o comisie formată din reprezentanţi ai tuturor partidelor politice a situaţiei deceselor datorate COVID-19 a fost respinsă. Comisia pentru verificarea modului de raportare a deceselor COVID a întocmit un raport la data de 7 mai, iar ministrul Sănătăţii a prezentat câteva date neconcludente abia pe data de 13 mai, l-a publicat la presiunea opiniei publice pe 14 mai", a adăugat Rafila.

Mihăilă, asaltată de întrebăriAlexandru Rafila a adresat mai multe întrebări ministrului Sănătăţii, între care de ce a tergiversat publicarea raportului, de ce nu a explicat motivul pentru care cele două baze de date care se găsesc în coordonarea Ministerului Sănătăţii, la care apar diferenţe de aproape 30% privind numărul deceselor, nu au fost evaluate periodic pentru a elimina erorile care au fost la maxim în intervalul 1 decembrie - 31 martie, când ministru era Vlad Voiculescu.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy