Rafila, detalii despre producerea în România a Remdesivirului, antiviral împotriva COVID-19. Radu Tudor: Mă frustrează la maximum

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Alexandru Rafila a oferit detalii foarte interesante despre producerea în România a medicamentului Remdesivir.

Reputatul profesor Alexandru Rafila a declarat că nu a existat decizie politică pentru ca România să producă medicamentul Remdesivir, principalul antiviral folosit împotriva COVID-19.  Alexandru Rafila precizează că a ajutat la stabilirea unui contact cu o companie producătoare, dar, din păcate, nu a existat o decizie politică.

„E bine să ai capacitate, să nu depinzi de alte surse de aprovizionare şi să nu intri în competiţie cu alte ţări pentru o cantitate limitată dintr-un anumit produs.

Această chestiune (producerea Remdesivir în România) s-ar putea rezolva şi în România, eu personal am ajutat la stabilirea unui contact cu o companie producătoare, în urmă cu mai multe luni. Compania Antibiotice Iaşi, iniţial s-a arătat interesată, dar, pentru că e vorba de o companie cu capital de stat trebuie să existe o decizie politică, până la urmă care să sprijine un astfel de demers”, a precizat Rafila, la Antena 3.

"Compania nu are libertate financiară şi de decizie. Dacă, într-adevăr suntem interesaţi, putem face acest lucru, să-l sprijinim din punct de vedere al statului român", a conchis acesta.

Jurnalistul Radu Tudor și-a manifestat dezamăgirea cu privire la această situație, mai ales în contextul în care Ungaria, un vecin al României, produce medicamentul.

„Știrea cu Ungaria care produce Remdesivir mă frustrează la maxim. Pentru că suntem o țară cu o capacitate mult mai mare și ne-am fi putut mișca și noi la fel ca cei de la Budapesta”, a precizat jurnalistul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel