Rafila, despre noua tulpină din Marea Britanie. De ce e greu de identificat în România

Alexandru Rafila
Alexandru Rafila

Profesorul Alexandru Rafila a făcut câteva precizări privind noua tulpină din Marea Britanie, confirmată vineri și în România. 

Întrebat dacă prin testări masive ar putea fi depistată mai ușor noua tulpină a coronavirusului, profesorul Alexandru Rafila a explicat că „depinde foarte mult de procedura de testare PCR.”

Profesorul Alexandru Rafila a atras apoi atenția asupra a trei aspecte.

În primul rând, nu se poate face secvențierea la toată lumea. E o procedură laborioasă, costisitoare, care necesită personal înalt specializat.”, a spus Rafila la Antena 3. 

„Punctul doi” atins de profesorul Rafila este că „nu se poate face această secvențiere doar pe baza diagnosticului rapid cu testul anti-gen.”

Nu în ultimul rând, spune Rafila, „testul PCR care se practică și ar putea să genereze suspiciuni, este un test care identifică trei porțiuni diferite ale genomului virusului SARS-CoV-2. În cazul în care testul PCR identifică două dintre regiuni, iar cea de-a treia, cea a proteinei spike, nu este identificată în cadrul acelui test, acesta constituie un tip de pacient care ar trebui investigat și făcută secvențierea.”, a continuat profesorul Alexandru Rafila.

În încheiere, Alexandru Rafila a precizat că „există o anumită particularitate la testarea PCR care generează suspiciuni. De data aceasta, la pacienta din Giurgiu, s-a confirmat.”

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google PlayIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.201
NoMy