Rafila, apel pentru „dispariția valurilor pentru totdeauna”: Această țintă ar trebui să fie un obiectiv de țară!

Alexandru Rafila  Foto: Crișan Andreescu
Alexandru Rafila Foto: Crișan Andreescu

Alexandru Rafila a vorbit despre campania de imunizare din România și criza COVID-19.

Alexandru Rafila consideră că restricțiile duc doar la o scădere temporală a noilor cazuri și subliniază că unica soluție este vaccinarea. Acesta salută maratonul de vaccinare unde oamenii se vaccinează în București la foc automat, dar atrage atenția că marea provocare va fi imunizarea celor din zona rurală. Pentru că „România nu e formată doar din București și marile orașe”.

El consideră că imunizarea și învingerea pandemiei ar trebui să fie un obiectiv de țară, mai ales în contextul în care aceasta e singura posibilitatea pentru a învinge pandemia și pentru ca economia țării să revină la normal.

„Toate restricțiile duc la scăderi temporale, apoi lucrurile reveneau. Vaccinarea e singura posibilitate care duce la dispariția valurilor pentru totdeauna și e singura cale pentru reluarea vieților noastre.

Maratonul organizat înregistrează cifre bune, peste 12.000 persoane vaccinate. Dar trebuie să înțelegem că România nu e formată doar din orașele mari. Ca să obținem această imunitate trebuie ca lumea să se vaccineze în toate zonele țării”, a precizat reputatul medic, care a adăugat că vaccinarea în zonele rurale va fi cea mai mare provocare. Și cifrele nu sunt tocmai îmbucurătoare nici în orașe. Astfel, potrivit specialistului, în Suceava doar 10% din populație s-a imunizat, îm comparație cu 35% în București.
 
„Important e când atingem această acoperire vaccinală. Una e să o atingem la toamnă, cu totul altceva e să o atingem peste un an de zile. Cred că și România merită să fie în rândul țărilor care își reiau creșterea economică și viața socială încă din acest an. Sper să fie așa, această țintă ar trebui să fie un obiectiv de țară”, a completat Alexandru Rafila, într-o intervenție la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel