Rafila, despre infectările cu Omicron: În loc să ai 10.000 de cazuri pe zi, ai 20.000

Ministrul Sănătăţii a explicat de ce produce îngrijorare tulpina Omicron.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a intervenit miercuri seara în direct la România TV unde a vorbit despre noua tulpină Omicron. Acesta a susținut că numărul celor infectați cu noua variantă ar putea fi mult mai mare. 

”Simptomatologia dată de tulpina Omicron e similară celei date de tulpina Delta, dar asta înseamnă că în acelaşi interval de timp ai un anumit număr de cazuri. Adică, în loc să ai 10.000 de cazuri pe zi, ai 20.000. Atunci ai mai multe cazuri în acelaşi interval de timp, proporţia de cazuri care dezvoltă complicaţii e aceeaşi, dar numărul e mai mare. Lucrul ăsta pune o presiune suplimentară pe sistemul de sănătate. Din cauza asta există îngrijorare, că poate provoca un număr mare de cazuri. Chiar dacă nu sunt mai grave, sunt mai multe şi atunci se ocupă rapid secţiile ATI”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Suspecți cu Omicron. Unul dintre sportivii întorși din Africa de Sud, dar și alte două persoane, pozitive la coronavirus

Ministerul Sănătății a dat o informare cu privire la persoanele sosite din Africa de Sud, infectate cu virusul SARS-CoV-2. 

”Referitor la persoanele repatraite din Africa de Sud, precizăm faptul că în urma testelor efectuate, trei persoane (două la Aeroportul din București și una la Baia Mare) au fost depistate ca fiind pozitive cu virusul SARS-CoV-2. Precizăm că testele au fost efectuate la cele două aeroporturi (București și Baia Mare) la momentul aterizării. Persoanele au fost introduse în locațiile de carantină, iar rezultatele au venit astăzi, 1 decembrie 2021. Niciuna dintre cele trei persoane nu are simptome ,dar toți trei pacienții sunt sub observație medicală. Probele au fost trimise la laboratoare de specialitate pentru secvențiere și vă vom comunica rezultatele, în privința tulpinilor rezultate”, se arată într-o comunicare oficială făcută în această seară de către Ministerul Sănătății. 

Alexandru Rafila a făcut mai multe precizări. Una dintre persoanele infectate este un sportiv. 

”Sportivul respectiv este asimptomatic, nu are absolut nimic, este doar ținut sub observație. Este o procedură normală și o să fie trimisă proba către secvențiere. O să dureze un anumit timp, dar nu este niciun fel de problemă pentru că sportivul este izolat, la fel ca și ceilalți 28 de sportivi care fac parte din lotul de rugby”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății. 

Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel