Raed Arafat: Tratamentul contra COVID-19 e mai toxic decât orice vaccin

Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro

Șeful DSU a vorbit despre importanța vaccinării în contextul pandemic actual.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, că oamenii trebuie să se vaccineze şi nu să aştepte tratamentul împotriva COVID-19, care este mai toxic decât un vaccin, acesta din urmă stimulând sistemul imunitar natural.

"Încep să apară tratamente, dar eu vreau să spun la toţi care aşteaptă tratamentul, să citească foarte bine: tratamentul e mai toxic decât orice vaccin, deci tratamentul este o substanţă chimică pe care o introduci pentru a trata, pentru a opri virusul respectiv - are un impact asupra corpului, ca orice tratament pe care-l luăm - sunt substanţe chimice pe care le introducem pentru a combate un virus, un microb. Pe când vaccinul este un mod de a stimula un sistem imunitar natural, care reacţionează la virusul respectiv. Aşa că să nu aştepte, vaccinul rămâne soluţia", a spus Arafat în cadrul "Maratonului Informării".

Valul 4 încă nu s-a încheiat



El a precizat că Valul 4 al pandemiei nu s-a încheiat, în ciuda scăderii numărului de cazuri, şi că, dacă oamenii nu se vor vaccina, este posibil ca un nou val să aibă un efect asemănător celui actual.

"Valul 4 nu s-a terminat, şi după valul 4, dacă nu avem un număr suficient de vaccinaţi, valul 5 va fi cu un impact asemănător valului 4. Dacă vom avea persoane vaccinate suficient, valul 5, dacă apare, va fi totuşi cu un impact mic pe sistemul sanitar, ceea ce înseamnă că vom convieţui cu el fără măsuri similare cu cele pe care le-am luat până acum", a mai spus Arafat.

El a dat exemplul ţărilor în care exista un număr mare de vaccinaţi şi în care totuşi există o creştere a numărului de cazuri, dar în care noul val nu are impactul pe care l-au avut cele de dinainte, şi există mai puţini pacienţi pe secţiile de terapie intensivă şi mai puţine persoane spitalizate, în general.

"Există foarte multe variabile. Nu ştim ce va fi. Nu ştim dacă va apărea o variantă care va fi mai dificil de gestionat din punct de vedere al vaccinului, din punct de vedere al transmiterii, să fie mult mai agresivă decât actuala variantă. Acum există o variantă în Marea Britanie care se ştie că este mai contagioasă decât varianta Delta şi despre care se vorbeşte şi este sub examinare acum. Toate aceste aspecte ne arată că lucrurile nu s-au terminat. Da, vaccinul a rămas soluţia optimă", a arătat Arafat, potrivit Agerpres.

Gheorghiţă: Dragi români, niciodată nu vom fi bine dacă vom continua să ne suspectăm unii pe alții, să ne acuzăm

Preşedintele Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a declarat sâmbătă că românii nu vor fi niciodată bine dacă vor continua să se suspecteze unii pe alţii, să se acuze, să se arate cu degetul, să se saboteze.

"Campania de vaccinare are şi a avut în spate susţinerea corpului medical. (...) Toate deciziile sunt fundamentate ştiinţific. M-am uitat astăzi pe comentariile a o parte dintre oameni la aceste calupuri de informare şi m-am îngrozit. Se vorbea despre minciuna doctorilor, despre hoţie, despre dictatură medicală, despre experimente pe oameni. Cum putem lansa, mă întreb direct, astfel de acuzaţii la adresa corpului medical, la oamenii, la profesioniştii care de luni şi luni de zile sunt la datorie şi fac eforturi supraomeneşti pentru a salva viaţa semenilor? Au fost cadre medicale, colegi de-ai noştri, care din păcate au pierdut lupta cu această boală. De personalul medical ne legăm toate speranţele atunci când ajungem în suferinţă, când avem nevoie de internare, când ajungem la spital. Dragi români, niciodată nu vom fi bine dacă vom continua să ne suspectăm unii pe alţii, să ne acuzăm, să ne arătăm cu degetul, să ne sabotăm. Acest război se câştigă doar prin solidaritate şi prin implicare, prin empatie faţă de suferinţa semenilor", a spus Gheorghiţă într-o conferinţă de presă în cadrul "Maratonului Informării" (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel