Raed Arafat publică un mesaj privat primit de ministrul Vela după ce Iohannis a decretat stare de urgență

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor de Interne și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a făcut public un mesaj după ce președintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgență.

Raed Arafat atrage atenția că știrile false pot crea panică pe un fond sensibil generat de criza noului coronavirus în România. 

”In urma anuntului domnului Presedinte despre declararea starii de urgenta, au inceput speculatiile, mesajele de panica si mai ales mesajele care pot determina un anumit comportament al populatiei. Au aparut afirmatii in mass media cum ca alimentele vor fi rationalizate sau ca circulatia va fi inchisa... etc. Au aparut filmari regizate de persoane care iau situatia in gluma aratand cum fuge un individ imbracat in alb dupa un alt individ insinuand ca situatia este scapata de sub control.


I-am cerut domnului ministru permisiunea sa postez un mesaj primit de dansul de la reprezentantul unei televiziuni ca sa arat atitudinea pe care trebuie cu totii sa o adoptam. Mass media, cei care posteaza pe retelele de socializare si fiecare dintre noi ca cetateni responsabili va trebui sa adoptam o atitudine civica responsabila.


Declararea starii de urgenta este menita sa ajute, sa sprijine si in nici un caz sa creeze probleme. Acest subiect nu trebuie speculat si nici politizat. Este nevoie sa fim solidari si sa avem incredere unii in ceilalti.


Sper ca atitudinea tuturor sa fie in ton cu cea din mesajul atasat”, a fost mesajul transmis de Raed Arafat.

(w670)

VEZI ȘI: Știrea care m-a cutremurat despre noul coronavirus. Singurul remediu împotriva COVID - 19. E dureros, dar aduce viață

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel