Raed Arafat: NOUA variantă de coronavirus are un impact mai mare la tineri și copii

Raed Arafat
Raed Arafat

Noua variantă a coronavirusului are un impact mai mare la tineri și copii.

Noua variantă a coronavirusului are un impact mai mare pe tineri și pe copii, a spus, duminică seara, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, care a precizat că tineri de 30 de ani, fără alte afecțiuni, au murit, infectați cu SARS-CoV-2.

Raed Arafat a declarat, duminică seara, la Digi 24, că varianta nouă se transmite foarte ușor, practic, după un contact de 2-3 minute este posibil ca o persoană să se infecteze.

„Va fi o diferență între valurile trecute și acest val. Acum mulți și-au asumat riscul. Înainte nu aveam armă. Acum am avut o armă și am avut luni întregi în care ne puteam apăra mult mai bine. Faptul că unii au hotărât să nu se protejeze este alegerea lor, dar este și un risc asumat”, a declarat Raed Arafat.

Arafat a precizat că au fost discuții pentru a se pregăti, în România, inclusiv locuri de terapie intensivă pentru copii, în cazul în care vor fi astfel de cazuri.

„La acest moment încă nu (mă îngrijorează – n.r.) dar este posibil să ajungem la un număr mai mare pentru că asta s-a întâmplat în alte țări. În SUA s-a ajuns și copii de 7 și de 6 și de 5 ani la spital din cauza COVID-ului. Copii care nu se pot vaccina și care trebuie protejați altfel, prin faptul ca restul familiei să respecte niște reguli, să fie vaccinați. Clar că varianta asta are un impact mai mare pe tineri și pe copii. Știm că am avut, din păcate, acum o perioadă, două decese la 30 de ani fără comorbidități, astăzi vorbeam cu cineva de o fată de 25 de ani fără comorbidități, care este într-o terapie intensivă într-un județ aproape de București. Sunt tineri care ajung în Terapie Intensivă”, a mai spus Arafat.

Șeful DSU insistă că singura „armă” în fața COVID-ului este vaccinul și acesta este folosit de toată lumea la acest moment.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel