Raed Arafat EXPLICĂ ordonanța militară. CUM poți circula, CÂND și CINE te verifică

Raed Arafat
Raed Arafat

Raed Arafat a vorbit despre Ordonanța Militară în contextul COVID-19, despre circulația oamenilor și a mașinilor, dar și cum se pot deplasa.

"Recomandările pe timpul zilei constau în limitarea deplasărilor la maxim. De la 22:00 - 6:00 este obligatoriu, de la 6:00 - 22:00 este recomandare, dar cum am zis, lumea să le trateze ca pe o obligație pentru că asta e bine pentru sănătatea lor și a celor din jurul lor. Este foarte important acest lucru. Și mai este o recomandare dată tuturor, în privința oamenilor în vârstă", a declarat Raed Arafat, în direct la Marius Tucă Show.

Cum vor circula persoanele care merg la job

"Mâine, cei care merg în timpul zilei nu vor avea probleme pentru că este sub aspect de recomandare, dar de la ora 22:00, trebuie să aibă documentul care atestă că merg de la job sau se întorc de la job. Deci, dacă circulă, trebuie să aibă un document, fie legitimația de serviciu, fie declarația pe proprie răspundere despre care s-a vorbit în cadrul Ordonanței sau poate să fie un aviz sau un document dat de la locul de muncă. Deci există aceste modalități prin care persoana poate demonstra dacă este oprită de forțele de ordine, că ea este în cadrul celor cinci motive pentru care poți să fi în afara casei. În rest, ești obligat să stai acasă! Adeverința trebuie să fie semnată, ștampilată, astfel încât poliția să știe că e autentică. Aceste lucruri trebuie respectate, pentru că unii vor pune în pericol viața altora", a completat el. 

Cine verifică ieșirea persoanelor din izolare

"Cel care dă declarații false, intră sub incidența codului penal. Forțele de ordine publică sunt cele care verifică, Poliția, chiar Jandarmeria poate să te oprească și să verifice. Să nu uităm că Poliția locală, și vreau să înțeleagă toată lumea, Poliția locală este acum în subordinea Poliției Naționale", a completat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel