Raed Arafat, despre internările de la ATI: A rămas pe un platou și este în scădere. Arată că situația este sub control

Raed Arafat a vorbit despre situația epidemiologică din România și a declarat că deși numărul real de persoane infectate cu Sars-Cov-2 nu este cunoscut pentru că nu toate cazurile sunt raportate autorităților, există unii indicatori care arată o îmbunătățire a situației.

"Într-adevăr și cu toții am văzut, sunt cazuri care nu se raportează, asta știm pentru că sunt unii care fac teste antigen acasă și rămân izolați acasă, cum și înainte să avem aceste teste erau unii care aveau simptome ușoare și nu mergeau să se testeze și refuzau și să se testeze. Acum se testează și rămân acasă, în cazuri fericite. Unii dintre ei poate se testează și nu rămân acasă. Testele PCR suntem pe la 30 de mii pe zi, la care s-au adăugat câteva mii de teste antigen rapide.

Rata de pozitivare este totuși menținută la un nivel mai mic decât înainte. Poate că sunt unele variabile pe care nu le avem pentru că asta este situație, pentru că nu ai cum să primești aceste date de la omul care se testează acasă și nu raportează, dar sunt indicatori care sunt foarte buni pentru a urmări situația, ocuparea paturilor de ATI care a rămas pe un platou și este în scădere. Scăderea este mică, dar arată că situația este totuși sub control. Astăzi suntem sub 1.000 de cazuri la ATI.", a declarat Raed Arafat într-o conferință de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel