Raed Arafat: Bisericile NU se deschid pe 15 mai!

Raed Arafat
Raed Arafat

Raed Arafat a vorbit despre relaxarea măsurilor, respectiv când se vor deschide bisericile pentru credincioși.

'Bisericilor nu vor putea fi deschise din data de 15 mai. Ştiu că pentru oamenii credincioşi e foarte important, dar nu se vor deschide în primul val. Să vedem din al doilea val şi care vor fi măsurile. Reprezintă una dintre zonele în care merg bătrâni, peroane vulnerabile. Clar acolo va trebui să se ia unele măsuri.' a spus Arafat.

'Știu că există o deschidere la nivelul Patriarhiei să ia măsuri de distanţare, dar nu poţi să vii cu măsuri de relaxare brusc. Relaxarea va fi graduală. Cu siguranţă se va ajunge şi la deschiderea bisericilor', a declarat miercuri seară Raed Arafat, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, moderată de Mihai Gâdea, la Antena 3.

Amintim faptul că Biserica Ortodoxă Română, prin vocea purtătorului de cuvânt, Vasile Bănescu, a afirmat marți că este nevoie şi de redeschiderea bisericilor după ridicarea stării de urgenţă. Acesta a punctat că BOR, ca şi celelalte culte religioase din Romania, va face demersuri fireşti şi riguros argumentate pe lângă autorităţile statutului pentru a găsi împreună căile raţionale de întoarcere graduală, precaută, dar grabnică, la starea de normalitate, stare care nu include doar o dimensiune materială, ci şi una spirituală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel