Raed Arafat, avertisment despre VALUL 4: Faptul că suntem bine acum nu garantează că o să fim bine în viitor

Foto: Gov.ro
Foto: Gov.ro

Raed Arafat, șeful DSU, susține că pericolul pandemiei nu a trecut iar românii ar trebui să continue să se vaccineze pentru a putea evita un posibil val 4.

„Eu spun că oamenii trebuie să se informeze mai bine, din sursele oficiale. Să vadă sfatul oficial. Faptul că suntem bine acum nu garantează că o să fim bine în viitor. Soluția rămâne vaccinarea. Noi îi sfătuim pe oameni să discute cu medicul, să se informeze. Poate că unii văzând situația noastră au impresia că nu mai trebuie. Oamenii să fie mai deschiși. Informările oficiale nu au nicio intenție să inducă în eroare. Să fim foarte atenți.”, a declarat Raed Arafat, marți, după ședința de Guvern.

Arafat: Toamna rămâne sub semnul întrebării

Despre campania de vaccinare din România și numărul de noi infectări înregistrate zilnic, Raed Arafat a spus că "mai este de lucrat, dar la acest moment România este una dintre cele mai bine situate țări ca număr de infectați". 

„Clar că mai este de lucrat, dar la acest moment România este una dintre cele mai bine situate țări ca număr de infectați, ca număr de decese. (...) Toată lumea recunoaște că vaccinarea este soluția pentru a nu ne confrunta grav cu valul 4. Toate datele ne arată că suntem stabili, într-o ușoară scădere, dar toamna rămâne sub semnul întrebării.”, a mai spus Raed Arafat.

Zi liberă pentru cei care se vaccinează

Raed Arafat a vorbit și despre proiectul care prevede acordarea unei zile libere persoanelor care se vaccinează.

„Dacă asta va rezolva să vină mai mulți la vaccin... Nu știu să vă spun dacă este o soluție bună sau o soluție rea. O să vedem impactul ei.”, a spus șeful DSU.

Reamintim că proiectul de încurajare a vaccinării prin acordarea unei zile libere persoanelor care se vaccinează, respectiv părinților care își însoțesc copilul la vaccinare a fost adoptat, marți, de Camera Deputaților, în calitate de Cameră decizională. Inițiativa legislativă prevede ca persoanele care se vaccinează să beneficieze de:

a) o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, în ziua vaccinării, în cazul angajaților;

b) o zi scutire de frecvență, în ziua vaccinării, în cazul elevilor, studenților și militarilor;

c) de asemenea, pot beneficia de o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, și unul dintre părinți în ziua vaccinării copilului cu vârsta de până la 14 ani sau a copilului cu dizabilități cu vârsta de până la 26 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel