Raed Arafat anunţă în ce condiţii se pot închide mall-urile şi alte spaţii aglomerate

Mall
Mall

Şeful DSU, Raed Arafat, a anunţat în ce condiţii s-ar putea lua decizia restricţionării accesului în mall-uri şi alte spaţii aglomerate.

Raed Arafat a anunţat în ce condiţii s-ar putea lua decizia închiderii unor spaţii aglomerate cum sunt mall-urile sau teatrele, în contextul în care s-a  hotărât deja ca adunările publice la care participă mai mult de 1.000 de persoane să fie interzise. 

"Cât despre mall-uri, teatre, alte locuri, aceste locuri nu sunt prevăzute acum de aceste măsuri, dar este posibil, dacă vedem că există o răspândire comunitară consistentă, să se ajungă la aceste măsuri. La acest moment nu sunt luate în considerare", a declarat Raed Arafat.

Ce activităţi vor fi sistate

Autorităţile au interzis de duminică, în contextul prevenirii unei răspândiri a coronavirusului în România, activităţile publice la care participă mai mult de 1.000 de persoane, fie într-o incintă, fie în aer liber, publice sau private, a anunţat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat.

Dacă participă mai puţin de 1.000 de persoane, decizia interzicerii unei astfel de activităţi va fi luată la nivel local. Măsura este valabilă până la 31 martie şi poate fi prelungită. De asemenea, vor fi sistate stagiile practice în spitale şi vizitele aparţinătorilor în unităţile medicale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel