Radu Tudor - Stoltenberg, culisele luptei dintre NATO și COVID-19. "Mesajul e CLAR"

Radu Tudor și Jens Stoltenberg au vorbit despre implicarea NATO în lupta cu COVID-19. 

Radu Tudor a prezentat pe blogul personal, interviul cu Secretarul General Jens Stoltenberg, ce a răspuns și întrebărilor puse de Antena 3, în urma conferinței de presă ce a urmat reuniunii miniștrilor apărării din NATO.

Iată întrebările și răspunsurile Secretarului General

Radu Tudor: Domnule Secretar General, va rog să detaliați inițiativa SUA prin care se propune un răspuns instituțional aliat cu avioane militare de transport pentru aliații implicați în lupta împotriva pandemiei coronavirus

Jens Stoltenberg: "Capabilitatea de transport a NATO funcționează deplin. Sunt aduse zilnic echipamente medicale din alte țări ale lumii, sunt aduși pacienți dintr-o țară NATO în altă țară NATO. Comandantul Suprem al Forțelor Aliate (SACEUR) ne-a precizat azi la reuniunea miniștrilor apărării că peste 100 de zboruri aliate au avut loc în sprijinul combaterii pandemiei de coronavirus. SUA au dat instrucțiuni precise Comandantului Forțelor Americane din Europa pentru că toate capabilitățile de transport ale SUA să fie folosite în beneficiul aliaților din NATO. România este una din țările aliate ce a beneficiat deja de aceste capabilități. Mesajul e clar: NATO sprijină orice aliat aflat la nevoie".

Ce spune despre războiul dintre Rusia și China

Radu Tudor: Domnule Secretar General, ce ați discutat în ministerială de apărare în legătură cu amplele campanii de dezinformare lansate din Rusia și China asupra spațiului occidental? Noi în Europa de Est și mai ales în România vedem acest război hibrid puternic declanșat împotriva valorilor occidentale, iar această agresiune are nevoie de un răspuns

Jens Stoltenberg: "Am discutat aceste aspecte. Există actori statali și non statali care încearcă să profite de criză prin care trecem cu toții. Există inclusiv grupări teroriste care fac acest lucru și noi trebuie să fim vigilenți. Campaniile de dezinformare încearcă să ne divizeze, să slăbească unitatea noastră. Dacă acest lucru reușește, el va avea consecințe pe termen lung. Am văzut în social media răspândite acuzații false la adresa unor state membre NATO și acest aspect nu ne lasă indiferenți.

Am mai spus-o și o repet: o presă liberă și independența, muncă jurnaliștilor este cea mai bună soluție împotriva propagandei. Ne bazăm pe asta și vom continuă să luptăm împotriva dezinformării", a scris Radu Tudor pe blog. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel