Radu Tudor, mesajul ZILEI în contextul coronavirus: Staţi ACASĂ. Este cea mai puternică armă

Radu Tudor
Radu Tudor

Jurnalistul Radu Tudor a făcut un apel la toţi românii în contextul pandemiei globale de coronavirus. În România au fost confirmate deja 38 de cazuri. 

"Sunt recomandări ferme pentru populaţie. Am văzut în toate mesajele dvs întrebări, ce avem de făcut, ce trebuie să respectăm, cum ne coordonăm cu autorităţile. Recomandările postate de cei de la DSU azi ar trebui să fie DECALOGUL existenţei noastre. Nu trebuie să luaţi în glumă şi nici să treceţi uşor peste aceste mesaje. Lansăm un slogan astăzi, care va însoţi emisiunea pe tot parcursul acestei pandemii. Mesajul nostru şi pe care vă rog să îl diseminaţi este #staţiacasă. Este cea mai bună formă de protecţie de coronavirus care se răspândeşte prin contact uman, în primul rând. 

În momentul în care cei mai importanţi specialişti pe plan mondial, dar şi naţional, ne spun 'staţi acasă', la fel vă transmitem şi noi. Încercaţi să evitaţi aglomerările urbane, drumurile inutile. Limitaţi-vă ieşirile din casă doar pentru nevoi urgente. Încercaţi să păstraţi o distanţă faţă de orice persoană care este în proximitatea dvs, protejaţi-vă familia, rudele, prietenii.", a declarat jurnalistul. 

"Staţi acasă. E cea mai puternică armă"

"Nu este o izolare împotriva prietenilor, a rudelor, a familiei. Este un demers de raţionalitate. Luaţi legătura prin telefon, whatsapp, facebook, toate mijloacele moderne de comunicare. Dar mesajul #staţiacasă devine cea mai serioasă armă împotriva coronavirusului. Nu avem un vaccin, un antidot,  nu avem pastile, asta este cea mai bună armă. Uitaţi-vă la filme, citiţi, vorbiţi la telefon cu apropiaţii. Cu cât ieşiţi mai rar din casă, cu atât virusul va muri mai repede. 

Ştiu că uneori e greu de făcut asta, poate părea o disciplină autoimpusă destul de greu de suportat. Dar gândiţi-vă că e cel mai simplu gest. Nu este nici operaţie, nici internare, nici tratament medical agresiv. Dacă nu ieşiţi din casă, virusul  nu are pe cine să întâlnească pentru a se răspândi. Staţi acasă şi spălaţi-vă de 20 de ori pe zi pe mâini. Dacă respectăm regula, România are o şansă importantă ca acest coronavirus să fie înfrânt într-o perioadă scurtă de timp.", a explicat Radu Tudor la ”Punctul de Întâlnire”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel