Radierea mașinilor înscrise în Programul Rabla. Cum se face

Programul Rabla. Cum poți radia mașina
Programul Rabla. Cum poți radia mașina

În plină pandemie provocvată de coronavirus, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule  anunță că radierea mașinilor înscris în Programul Rabla se va face online, dovada radierii urmând a fi transmisă imediat titularului la ultima adresă de domiciliu a acestuia. 

"Avand in vedere masurile dispuse la nivel national, privind limitarea sau incetarea temporara a activitatii cu publicul, pentru prevenirea raspandirii coronavirusului SARS-CoV-2, incepand cu data de 26.03.2020, operatiunea de radiere din circulatie a unui vehicul uzat, participant in cadrul Programului de stimulare a innoirii parcului auto national ,,RABLA", va fi efectuata din oficiu, in conformitate cu prevederile art. 17 alin. (5) lit. a) din O.U.G. nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, de catre Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor care a efectuat inmatricularea acestuia, in baza transmiterii catre aceasta institute a certificatului de distrugere, in format electronic, de catre operatorul economic autorizat care a emis acest document", precizează instituția într-un comunicat de presă.

"Dovada radierii din circulatie a unui vehicul aflat in situatia anterior mentionata va fi transmisa, de indata, titularului inmatricularii, la ultima adresa de domiciliu existenta in Registrul National de Evidenta a Permiselor de Conducere si a Vehiculelor Inmatriculate.

Precizam faptul ca, finalitatea acestui demers va fi reprezentata de efectuarea operatiunii de radiere din circulatie a vehiculelor, fara a mai fi necesara prezentarea, de catre proprietari, la ghiseele Serviciilor Publice Comunitare Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, a documentelor prevazute de art. 25 al O.M.A.I. nr. 1501/2006 privind procedura inmatricularii, inregistrdrii, radierii §i eliberarea autorizafiei de circulate provizorie sau pentru probe a vehiculelor, cu respectarea termenelor stabilite in legislatia aplicabila Programului de stimulare a innoirii parcului auto national", se mai arată în comunicatul DRPCIV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel