Putere ABSOLUTĂ pentru polițiști. Românii NU se mai pot certa cu angajații MAI

Prezumția de legalitate urmează a fi introdusă în Statutul polițistului, motiv pentru care românii nu se mai pot certa cu angajații MAI.

Prezumția de legalitate urmează a fi introdusă în Statutul polițistului, prevedere care garantează din start că ofițerul acționează în interesul legii și este fidel normelor în vigoare. Nouă măsură stabilește astfel că românii opriți sau controlați inopinat de Poliție nu se vor mai putea certă cu angajații MAI. Comportamentul sfidător nu va mai fi acceptat.

Ce presupune prezumția de legalitate

Mai exact, prezumția de legalitate înseamnă că în momentul întâlnirii cu un polițist, jandarm sau alt cadru autorizat pentru păstrarea ordinii și liniștii publice nu vor mai putea există contestări verbale, transmisiuni live pe rețelele de socializare, negocieri și alte discuții din partea celor care fac obiectul chestionării de către reprezentanții autorităților. Se presupune automat că angajații MAI acționează în spiritul legii, nu își depășesc atribuțiile și nici nu fac abuz de putere.

Practic, odată ce acest proiect devine lege, românii nu vor putea să se mai certe la față locului cu polițiștii. Eventualele nedreptăți vor trebui dovedite în instanța sau prin anchete interne ale instituțiilor de forță, citează e-juridic.manager.ro.

Opinia parlamentarilor în proiectul de lege

"Având în vedere contextul excepțional în care se regăsește întreagă societate românească, alături de comunitatea internațională, determinată de pandemia epidemiologică a coronavirusului SARS-CoV-2, care a atras prin măsurile speciale impuse o creștere a numărului infracțiunilor împotriva forțelor de ordine publică, apreciem că este utilă această intervenție legislativă cu scopul întăririi încrederii în polițiștii români", susțin  parlamentarii în proiectul de lege.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel