Putem merge la părinți / bunici de Paști cu declarația pe proprie răspundere? Arafat EXPLICĂ

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Secretarul de stat Raed Arafat a vorbit despre măsurile de distanțare socială acum, în perioada Sărbătorilor Pascale și dacă ne putem vizita părinții sau bunicii. 

"Sunt Floriile, este Paștele catolic, vine Paștele ortodox și este foarte imporant să înțeleagă lumea că trebuie să evite vizitele, să evite deplasările, să evite deplasările nejustificate, să nu ducă copiii să viziteze buncii, să nu meargă tinerii să viziteze persoanele în vârstă și să fie un Paște altfel anul acesta pentru binele tuturor. Dacă nu se vor respecta aceste măsuri, riscul este să avem o creștere abruptă a numărului de cazuri și să fie infectate mult mai multe persoane. Dacă se respectă regulile impuse și mai suportăm o perioadă să stăm în casă, este posibil să ajungem să ne scadă numărul, fără să ajungem în situați altor țări, dar acest lucru depinde foarte mult de noi toți, nu numai de autorități", a declarat Raed Arafat, în direct la Digi 24. 

Putem merge la părinți / bunici în ziua de Paști?

Întrebat dacă am putea ieși din casă în ziua de Paști, pentru a merge la părinți sau bunici, doar cu simpla declarație pe proprie răspundere în care bifăm "Ajutor pentru persoanele în vârstă", Raed Arafat a răspuns ferm:

"Ba da! Oamenii vor putea să meargă, dar doar dacă merg să ducă mâncarea la ușă acelor persoane și apoi pleacă, doar așa respectă ceea ce au bifat în declarație. Dacă ei merg să intre și să socializeze și să ducă cu ei copiii ca să-și viziteze buncii, înseamnă că au încalcat recomandările și au pus în risc viața celor în vârstă. Recomandările sunt clare! Noi nu putem lăsa persoanele fără sprijin, dar când mă duc la el trebuie să stau la distanța, să am mască, nu trebuie să intru în contact foarte apropiat. Dacă mă duc cu toată familia să facem vizită de 10 minute, poate aceste 10 minute să fie fatale pentru acea persoană, mai ales dacă suntem infectați și nu știm", a completat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel