Purtarea măștii în spațiu deschis, ILEGALĂ. Un avocat a învins DSU

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Obligarea purtării măștii în spațiu deschis a fost declarată ilegală. Un avocat constănțean a învins Departamentul pentru Situații de Urgență.

Curtea de apel București s-a pronunțat în cazul unei acțiuni depusă de un avocat constănțean împotriva Direcția pentru Situații de Urgență (DSU), la Curtea de Apel București, pentru lămurirea obligativității purtării măștilor în spații deschise.  Curtea de Apel a decis că articolul privind obligarea purtării măștii în spații deschise este ilegal.

Avocatul Minodora Ion a cerut instituției menționate să pună la dispoziția instanței întreaga documentație care a stat la baza emiterii ultimelor două ordine de carantinare a municipiului Constanța, sub sancțiunea amenzii. În opinia avocatului, dacă instanța îi va da dreptate, se va crea un precedent, iar DSU și alte instituții nu vor mai putea obliga populația să poarte măști în spațiile deschise.

”Am formulat o acțiune împotriva Departamentului pentru Situații de Urgență, am atacat, din ultimul ordin articolul 4 pct.15, cel care prevede măsura obligării purtării măștii în spațiile deschise. Am avut termen pe data de 21 decembrie, s-a pus în vedere DSU să depună toată documentația care stă la baza întocmirii ordinelor de carantină, respectiv de prelungire a carantinei în Constanța. Instanța a dispus ca DSU să dispună documentația sub sancțiunea amenzii judiciare. Raed Arafat invocase niște texte de lege, legea 55 din 15 mai 2020 etc, dar în niciuna nu exista menționat, în mod expres, obligarea purtării măștii și în spații deschise. Nu am atacat altceva din aceste ordine, ci strict această prevedere”, a declarat, pentru Focus Press, avocatul Minodora Ion.

De precizat că acțiunea a fost depusă săptămâna trecută, primul termen a avut loc pe data de 21, iar azi, miercuri, 23 decembrie, ar trebui ca instanța să se pronunțe sau să amâne pronunțarea pentru o dată ulterioară.  

În jurul orei 17:00, Curtea de Apel București a admis acțiunea avocatului Minodora Ion și a scos în afara legii articolul 4 pct.15 din ordinul DSU privind obligarea cetățenilor de a purta mască în spațiile deschise. Hotărârea instanței nu este definitivă, iar DSU are la dispoziție 3 zile pentru a formula recurs.

De precizat că dacă decizia instanței va rămâne definitivă, acest lucru va produce efecte la nivel național, informează Focuspress.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel